Misc 19/08/2013

La màfia de L.A., a 'Mob city'

Primer projecte de Frank Darabont després de deixar 'The Walking Dead'

àlex Gutiérrez M.
2 min
La cadena TNT ja ha deixat veure les primeres imatges de Mob City, que havia tingut els títols de treball L.A. Noir i Lost Angels.

Barcelona.Frank Darabont ja té nova sèrie. El creador de The Walking Dead va deixar -obligat- els zombies de banda fa dos anys i se centra ara en els mafiosos californians de les dècades dels quaranta i els cinquanta. El nou projecte es diu Mob City i ja ha trobat compradora: la cadena TNT, que l'estrenarà el 4 de desembre als Estats Units (i, previsiblement, arribarà al cap de pocs dies a les plataformes de pagament espanyoles). De moment, la televisió n'ha encarregat una temporada curta, de sis episodis.

Basat en el llibre L.A. Noir: la lluita per l'ànima de la ciutat americana més seductora de John Buntin, explica la lluita entre gàngsters i policies per controlar la capital de la costa oest americana. En aquesta lluita, traçar la divisòria entre bons i dolents no és sempre fàcil: la corrupció a la policia és també colossal i costa de saber qui fa el joc a qui. La història, que arrenca el 1947, és essencialment la mateixa que va servir com a base per a la recent pel·lícula Escuadrón de élite , dirigida per Ruben Fleischer i que comptava amb Sean Penn, Ryan Gosling, Emma Stone i Josh Brolin en els personatges principals.

En aquest cas, el protagonista de la sèrie és un vell conegut de Darabont: Jon Bernthal, que ja havia aparegut a The Walking Dead , en el paper de Shane, i que aquí encarnarà un policia que pertany a una unitat especialitzada en màfia. El seu cap -interpretat per Neal McDonough- s'ha proposat netejar la ciutat de la xacra del crim organitzat, que representen subjectes com Ben Bugsy Siegel, a qui posa cara i veu Ed Burns, o també Mickey Cohen (Jeremy Luke). També procedent de The Walking Dead , Jeffrey DeMunn fa d'un detectiu de la policia de Los Angeles. El càsting es completa amb Neal McDonough, Milo Ventimiglia (el Peter Petrelli d' Héroes ) i Alexa Davalos. En l'equip de producció comptarà amb Michael De Luca ( La xarxa social ) i Elliot Webb ( Alpha house ). Durant aquest temps de preparació la sèrie ha tingut dos títols descartats: L.A. Noir i Lost Angels .

L'altre impuls de la sèrie, a més de Darabont, és el del productor Michael De Luca. Fill d'un immigrant jueu alemany i de mare italoamericana (i catòlica), va entrar al món de l'espectacle com a guionista de productes de ciència-ficció, com el film El jutge Dredd o un episodi de Star Trek: voyager . Jove talent dels estudis New Line Cinema, va supervisar la producció d'algunes pel·lícules de gran èxit com Seven , Boogie Nights , Austin Powers , Blade i Magnolia . Spielberg s'hi va fixar i el va nomenar president de producció a la DreamWorks, on va estar del 2001 al 2004 abans de fundar la seva companyia. El van nominar dos anys seguits: per La xarxa social el 2011 i per Moneyball el 2012. El seu últim projecte és traslladar com a productor al cinema el bestseller Cinquanta ombres de Grey .

stats