OCI DIGITAL
Misc 18/06/2013

Els gurus dels videojocs es reuneixen a Barcelona

La Filmoteca acull la setmana que ve el novè Gamelab

Albert Castellví Roca
2 min
Els gurus dels videojocs  es reuneixen a Barcelona

Barcelona.Una trentena de creadors de videojocs i de responsables de les empreses més capdavanteres del sector es donaran cita entre dimecres i divendres de la setmana que ve a la Filmoteca de Catalunya per participar en la novena edició de Gamelab, la fira internacional del videojoc i l'oci interactiu, que per tercer any consecutiu se celebrarà a Barcelona. La trobada estrena ubicació i també adapta el format, ja que deixarà de banda la seva faceta de fira de mostres de les novetats en l'àmbit del videojoc i se centrarà sobretot en el vessant congressual.

Gamelab ha dissenyat un ampli programa de xerrades per oferir una visió completa del sector. Entre els convidats que passaran per la fira hi ha Mark Cerny, dissenyador de la PlayStation 4 -que sortirà a la venda a finals d'any-, a qui l'organització ha concedit el premi Leyenda per distingir-lo com "la persona més influent de l'any al sector", en paraules del director de la fira, Iván Fernández Lobo. Responsables d'empreses com Rovio -creadora d' Angry Birds - i King.com -el nou "rei dels jocs socials" gràcies a l'exitós Candy Crush Saga - també aportaran les seves opinions als assistents a Gamelab, que tindrà una important representació de creadors catalans.

Segons Fernández Lobo, el programa d'aquest any és el més "madur" i "complet" que ha presentat Gamelab des del seu naixement. "Després de nou anys hem aconseguit la fita de posicionar-nos com a referent internacional", va assegurar ahir el director de l'esdeveniment, que remarca que la trobada s'ha convertit en un referent al sud d'Europa. Fernández Lobo confia que les xifres de públic mantindran la tendència a l'alça i es millorarà l'assistència a la part congressual de l'última edició, tot i que admet que el fet de prescindir de la mostra de novetats farà difícil repetir els 20.000 assistents de l'any passat.

Un sector en expansió

Segons el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, Gamelab és un dels "elements de referència" a l'hora de "posicionar Catalunya en el mapa dels continguts digitals". En aquest sentit, és remarcable que a l'octubre Gamelab organitzarà una fira de tres dies al Japó, amb l'objectiu, segons Fernández Lobo, de contribuir a "dinamitzar" i "internacionalitzar" un sector que, malgrat la crisi, està en creixement.

Les xifres facilitades per Gamelab indiquen que l'any passat la facturació de l'oci interactiu va créixer al món un 7%, fins als 50.400 milions d'euros. El mercat espanyol és el quart d'Europa, amb 17 milions de jugadors i una xifra de negoci que el 2012 va ser de 1.900 milions, un 17% més que l'any anterior. Per Fernández Lobo, això demostra que l'oci interactiu "s'està convertint en una oferta més atractiva que altres formes d'entreteniment".

stats