Misc 28/08/2013

El funeral per Álvaro Bultó serà demà a Barcelona

Albert Castellví Roca
2 min

BarcelonaEl funeral en memòria de l'aventurer i presentador de televisió Álvaro Bultó, mort divendres al matí en un accident als Alps, tindrà lloc demà al Tanatori de Sarrià - Sant Gervasi de Barcelona, segons va informar ahir Efe citant fonts de la família. Bultó, nascut a la capital catalana l'11 de juny del 1962, va perdre la vida mentre practicava wingfly , una modalitat de paracaigudisme extrem que permet llançar-se al buit, planar amb l'ajuda d'un vestit amb ales i retardar l'obertura del paracaigudes fins a l'últim moment. L'accident va tenir lloc en una zona muntanyosa prop del poble de Stechelberg, al cantó de Berna, on Bultó practicava wingfly amb diversos companys.

De moment, el cos de Bultó continua encara en territori suís, i segons Efe la família no precisava encara ahir en quin moment es durà a terme la repatriació del cadàver. En qualsevol cas, la policia helvètica ja ha donat per finalitzades totes les investigacions que s'havien de dur a terme en relació amb les restes mortals de Bultó, per la qual cosa la decisió sobre el moment de traslladar el cos fins a Barcelona correspon únicament a la família.

En canvi, sí que continua oberta la part de la investigació referent a les possibles causes del sinistre. El mateix divendres, poques hores després de l'accident, ja va quedar clar que el paracaigudes no s'havia obert, però encara no s'ha aclarit per què va fallar. Ahir, Jesús Calleja -que compartia amb Bultó la passió pels esports d'aventura i la voluntat de divulgar-los a través de la televisió- va explicar ahir a Efe que l'aventurer català era "un obsessionat de la seguretat" i "un dels més grans experts del món" en la disciplina del wingfly . "No era cap boig, sinó una persona molt cerebral", va afegir Calleja.

Álvaro Bultó, fill del fundador de les firmes de motos Bultaco i Montesa, Paco Bultó, i de l'aristòcrata Inés Sagnier -a més d'oncle de l'expilot de MotoGP Sete Gibernau-, va dedicar bona part de la seva vida als esports de risc, i al llarg de la seva trajectòria acumulava més de 3.000 salts. També va ser pioner en la divulgació d'aquest tipus de pràctiques esportives, sobretot a través del programa Frontera límite , emès a TVE entre el 1995 i el 2007.

Segons la família, arran de la seva mort "s'han rebut centenars de condols d'arreu del món perquè tenia moltíssims amics, era una persona molt amable, molt popular i era molt estimat per tots".

stats