Publicitat
Publicitat

El 84% del consum de continguts a internet és pirata

Les descàrregues il·legals a internet segueixen augmentant a Espanya. Actualment, el 84% de tots els continguts consumits són pirata, segons un informe presentat ahir, que posa de manifest que el valor de tot el contingut online piratejat va superar el 2013 els 16.136.000 d’euros.

Segons els resultats del 2013 de l’Observatori de Pirateria i Hàbits de Consum de Continguts Digitals -l’organisme que ha encarregat aquest informe a la consultora Gfk a instàncies de la Coalició de Creadors-, el nombre d’espanyols que accedeixen il·legalment a continguts digitals va superar el 51% del total. D’aquesta manera, es conclou que a causa de la pirateria no s’han pogut crear més de 26.000 llocs de treball directes i que l’erari públic ha deixat de percebre uns ingressos de 526.200.000 d’euros, un dèficit un 6,4% més elevat que el del 2012.

El panorama que dibuixa aquest estudi és “desolador”, segons adverteix el text. Per àmbits, el document revela que el 43% dels espanyols pirategen pel·lícules, que el 27% es descarreguen il·legalment continguts musicals, que el 21% es baixen llibres de la xarxa sense pagar i que el 9% es descarreguen videojocs.