Publicitat
Publicitat

Es compleixen 25 anys de la primera emissió del canal 33

El dia de Sant Jordi va fer 25 anys de la primera emissió del canal 33, que va funcionar en fase de proves des del 23 d’abril fins al 10 de setembre del 1989. L’aniversari oficial, doncs, serà després de l’estiu, però des d’aquesta setmana la cadena ja ho commemora amb un grafisme especial. Segons Televisió de Catalunya, fins a finals d’aquest any es duran a terme diverses accions per celebrar que el seu segon canal ja ha complert un quart de segle.

Al llarg d’aquests anys, el 33 ha aconseguit convertir-se en un dels canals més valorats pels espectadors catalans, com ho demostra el fet que regularment lidera l’índex qualitatiu que elabora GfK, amb notes que freguen el 8,5 sobre 10. Segons el director de TVC, Eugeni Sallent, el 33 “mira al futur amb la solvència que li dóna el fet d’haver-se consolidat com el canal de la cultura, oferint continguts més específics per satisfer interessos d’espectadors que volen aprofundir en diferents àrees del coneixement”.

De totes maneres, el 33 no podrà celebrar el seu primer quart de segle en un moment de plenitud: des de l’octubre del 2012, el canal comparteix freqüència amb el Super3 i només emet durant la nit i la matinada -vuit hores i mitja al dia-, una situació a la qual es va veure abocat com a conseqüència de la delicada situació econòmica que viu la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. Malgrat això, TVC segueix apostant pel 33 i aquesta temporada n’ha renovat la graella amb l’estrena de diversos programes nous, com Retrats, Cosins germans i Caràcter, a més de GR Barcelona, que arrenca avui, i del retorn de (S)avis.