Publicitat
Publicitat

A subhasta una col·lecció de fotografies de joventut d'Elisabet II

Una col·lecció de dotze fotografies antigues de la reina Elisabet II d'Anglaterra i de la seva germana Margaret es posaran a subhasta aquest dimecres a la localitat anglesa de South Cerney, segons ha anunciat l'empresa Dominic Winter, que s'encarregarà d'adjudicar-les al millor postor. En les imatges, les dues filles de l'aleshores rei Jordi VI hi apareixen participant en diverses pantomimes, una tradició nadalenca molt arrelada a l'Anglaterra dels anys 40 i que consistia a representar històries populars amb teatre i música.

En concret, les instantànies corresponen a quatre d'aquests espectacles, que van tenir lloc entre el 1941 i el 1944 al castell de Windsor, una de les residències oficials de la família reial britànica, situat als afores de Londres i en el qual la futura reina i la seva germana van viure durant la Segona Guerra Mundial. Les dues princeses -que llavors tenien entre 15 i 18 anys, en el cas d'Elisabet, i entre 11 i 14 en el de Margaret- hi apareixen caracteritzades com a personatges dels contes de la Ventafocs, la Bella Dorment i Aladí, entre d'altres.

A més de les fotografies, se subhastaran algunes postals de Nadal i una vintena de cartes enviades per la futura reina a la vídua de Hubert Tannar, un actor amateur que dirigia l'escola on estudiaven ella i la seva germana i que les va acompanyar en algunes de les representacions. Tots aquests documents pertanyien fins ara a Cyril Woods, company d'estudis de les princeses -de fet, apareix sobre l'escenari en algunes de les fotografies-, que les ha conservat durant prop de 70 anys. Fins ara, cap de les imatges no s'havia exposat ni publicat enlloc.

"És el millor arxiu reial que he tingut mai a les mans", ha assegurat Chris Albury, taxador de la casa de subhastes Dominic Winter, que destaca que les fotografies mostren "el creixement des de la infantesa fins a l'edat adulta de les dues princeses". Per això, s'espera que la col·lecció d'imatges i la resta de documents es vengui per més de 16.000 lliures, és a dir, prop de 20.000 euros.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF