Misc 30/06/2013

La boda marinera de la filla de Mas

La primogènita del president de la Generalitat i Helena Rakosnik va contreure matrimoni ahir amb l'advocat Rubén Torrico en una cerimònia íntima celebrada a Fornells, la localitat de la costa nord de Menorca on estiueja la família

Maria Solà / Fornells (menorca)
2 min

Els mateixos carrers de la localitat menorquina de Fornells que han vist créixer estiu rere estiu la filla gran del president de la Generalitat, Patrícia Mas Rakosnik, van ser ahir a la tarda l'idíl·lic escenari del seu casament amb l'advocat Rubén Torrico Franco, un enllaç que va reunir uns 250 convidats, entre els quals van destacar la presidenta del Parlament, Núria de Gispert; el secretari general de Presidència, Jordi Vilajoana, i l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, que també estiueja habitualment en aquest petit poble de la costa nord de Menorca.

Artur Mas, vestit de blau fosc amb camisa blanca i corbata en tons també blaus, va ser l'encarregat de portar la seva primogènita fins a l'altar de la parròquia de Sant Antoni Abat, on l'escolapi Enric Canet, amic de la família, va presidir la cerimònia religiosa. Mentrestant, el Camp Nou bullia amb l'inici de l'esperat Concert per la Llibertat, un esdeveniment que va congregar gran part de la cúpula de Convergència i Unió (CiU) que, per tant, no va poder assistir a la boda.

Patrícia Mas, amb un disseny rigorosament blanc de línies senzilles i sense vel, confeccionat per la seva amiga íntima Marta Martí, amb sabates de Cristina Castañer i un ram de camamilla que combinava amb els detalls que li recollien el cabell, va arribar a les portes de l'església de bracet del seu pare, després de passejar per la vora del mar.

El nuvi ja esperava dins de la parròquia, tal com mana la tradició. Va arribar a la plaça de Pere Maria Cardona acompanyat per la seva mare, vestit també de blau amb una armilla grisa i un ram de camamilla al pit. La filla del president de la Generalitat va ser ovacionada pels veïns de l'antic poble de pescadors en el moment d'entrar a l'església. Molts encara recorden la filla d'Artur Mas i Helena Rakosnik com la nena que passejava de la mà dels seus pares per la badia i jugava amb els seus germans Albert i Artur pels blancs carrerons de la localitat.

Fins i tot els residents més grans parlen de l'actual cap de l'executiu català com el fillet que passava els estius a Fornells amb els seus pares, Artur i Montserrat. La família s'allotjava sempre a l'Hostal S'Algaret, on fins ara també han passat les seves vacances Artur Mas i la seva dona. No obstant, el cap de l'executiu català va decidir l'any passat comprar una casa a Fornells. La propietat no és a primera línia de mar, però des de la terrassa es poden contemplar unes fantàstiques vistes de la costa nord menorquina.

Precisament, sobre les tranquil·les aigües de la badia es va celebrar el convit, protagonitzat per la tradicional caldereta de llagosta i regat amb vins i caves catalans. Els nuvis van marxar de l'església amb un Citroën Méhari blanc i, mentre els convidats es traslladaven al restaurant Ses Salines amb autobús, marit i muller van anar-hi a bord d'una embarcació.

stats