Publicitat
Publicitat

El Xiringuito d’Escribà, 22 anys al Bogatell

El restaurant El Xiringuito d’Escribà s’ha convertit en un referent gastronòmic de la platja del Bogatell i també en un dels llegats més suculents de la Barcelona olímpica. La celebració del 1992 va obrir la ciutat al mar i va possibilitar que es creés el local, que és un balcó privilegiat al mig de l’avinguda del Litoral on es pot menjar producte d’aquí amb unes vistes esplèndides sobre el mar.

La carta ha anat evolucionant amb les tendències de la cuina però s’ha mantingut fidel a les arrels catalanes que marquen la seva cuina. Tot i que el restaurant s’autoproclama “el millor lloc de Barcelona per menjar paella”, hi ha moltes altres propostes que poden satisfer els paladars més exigents. Un airbag de pernil d’aglà o un carpaccio de peus de porc amb vieires poden compensar l’oferta marinera que predomina a la carta, en què es pot trobar marisc del delta de l’Ebre, com els canyuts, i plats més elaborats, com crema de marisc amb xurros de gambes.

Joan Escribà, descendent de les nissagues pastisseres Escribà i Tholoniat, segueix al capdavant del restaurant 22 anys després. Els seus arrossos, cuinats a la vista dels comensals, se serveixen directament amb la paella i es mengen amb cullera de fusta. Dijous, a més, va obrir a peu de platja La Guingueta d’Escribà, un xiringuito que va inaugurar-se l’any passat i que ofereix la mateixa cuina però amb música i gandules.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF