Publicitat
Publicitat

ELRADAR

Turisme rus, la guerra dels taxis i Llevant en Marxa a ‘Panorama IB’

Panorama IB ofereix un nou repàs en profunditat dels temes que han marcat l’actualitat d’aquesta setmana a les Illes. Així doncs, avui vespre a les 21.15 hores la periodista Esther Matutes presentarà diversos reportatges que recorren detingudament les notícies més destacades dels àmbits social, polític, econòmic o cultural, com també els temes més rellevants tant a escala local com estatal i internacional.

En primer lloc, s’analitzarà la repercussió que ha tingut la crisi a Ucraïna sobre l’arribada de turisme rus a les Balears en el reportatge ‘Turisme rus: efecte dòmino’. La moneda russa s’ha devaluat considerablement arran del conflicte i l’escenari prebèl·lic està passant factura a les Illes amb un descens del 25% de les reserves de turistes russos.

‘La guerra del taxi’ s’acostarà a Palma per conèixer de prop el conflicte que enfronta les dues principals associacions professionals de taxistes.

A més a més, es viatjarà fins a Etiòpia amb l’ONG Llevant en Marxa, una organització que treballa des de fa deu anys en projectes solidaris per tal de garantir el subministrament d’aigua potable, educació i serveis bàsics de salut en aquest país africà tan castigat per la pobresa.

Així mateix, el programa Panorama IB posarà el focus sobre l’aplicació de la Llei de dependència. Aquesta llei va ser creada per donar suport a totes aquelles persones amb dificultats essencials per desenvolupar la seva vida diària. No obstant això, la implantació de la norma no ha estat gens fàcil. Al reportatge titulat ‘Dependència, llums i ombres’, es coneixeran diversos casos de persones dependents que ens explicaran com els afecta la Llei de dependència.