Publicitat
Publicitat

Tons clars i música més suau als nous informatius de TV3

La cadena renovarà la imatge i el plató dels 'TN', el 3/24 i la web el 16 de gener

TV3 ja té pràcticament enllestida la renovació del seu plató polivalent, que a partir del 16 de gener passarà a acollir els Telenotícies. Es tracta d'un espai de 300 metres quadrats -el doble del que disposen actualment els informatius-, dividit en dues zones: una completament virtual, amb un croma -un plafó verd sobre el qual es poden projectar imatges virtualment- que cobreix el terra i les parets, i l'altra física, tot i que amb uns grans cromes al fons sobre els quals es mostrarà l' skyline d'una ciutat -inexistent- per potenciar la sensació d'amplitud. Tot el plató, però, està virtualitzat, és a dir, que es podran mostrar gràfics i imatges virtuals en tres dimensions en qualsevol punt -fins i tot sobre la taula- perquè els presentadors hi interactuïn.

La taula des d'on es presentaran els Telenotícies està instal·lada a la part física, mentre que a l'altra banda s'hi farà El temps -que guanyarà espai i mobilitat- i altres programes informatius, com el 2324, el Món 3/24, entrevistes, especials i, en general, qualsevol altre contingut d'actualitat. De fet, els Telenotícies també podran utilitzar-lo en moments puntuals, com ara per fer entrevistes. Com destaca el cap d'imatge i serveis artístics de TV3, Paulí Subirà, que ha coordinat la renovació dels informatius -un projecte de llarg recorregut que, segons ell, ha costat un milió d'euros, destinat sobretot a adquirir tecnologia-, fins ara el plató dels Telenotícies només s'utilitzava dues hores cada dia, mentre que a partir del 16 de gener serà molt més versàtil, se li podrà treure molt més rendiment i la cadena guanyarà agilitat quan hagi de preparar programes especials, ja que podrà dissenyar ràpidament un set virtual en aquest nou plató.

El canal 3/24 continuarà emetent des de l'espai actual, però també canviarà la seva imatge -incloent el logotip-, per unificar-la amb la dels Telenotícies. De fet, la voluntat de la cadena, segons el cap d'informatius, Jaume Peral, és crear "una única marca dels serveis informatius" de TVC -la qual cosa inclou també el portal 324.cat-, per això, a més dels platós, es renovaran també els elements gràfics i les sintonies. De fet, a l'hora de pensar el nou model s'han tingut en compte fins i tot elements com el vestuari i el maquillatge dels presentadors.

Entre les idees de fons del disseny de la nova imatge hi ha una tendència a la simplificació, l'aposta pels tons "clars i lluminosos" i la voluntat d'evitar "el ritme frenètic i l'agressivitat" en les músiques, que fugiran de l'estil que havien seguit fins ara -pròxim al model anglosaxó, segons el cap de realització d'informatius, Toni Juanet- per buscar un so "més mediterrani".

Efectivament, les noves sintonies tenen un to més pausat que les actuals i s'acompanyen d'unes caretes en què -igual que al plató- predominen els tons blancs i taronges, que formen cubs en 3D. La sintonia de cadascun dels tres Telenotícies -migdia, vespre i comarques- presentarà petites variacions sobre la mateixa base, mentre que la del 3/24 serà diferent però mantindrà el mateix estil. Igual que ara, el nom dels informatius quedarà reduït gràficament a les inicials TN, i just abans de l'inici seguirà havent-hi el rellotge, amb un disseny adaptat a la nova línia gràfica que mantindrà les temperatures i hi afegirà la data i l'opció d'incloure-hi un patrocini.

En secret fins a l'últim moment

TV3 va mostrar ahir a un grup reduït de periodistes el nou plató i les noves caretes, que s'estrenaran el 16 de gener a les 21.00, amb el Telenotícies vespre -és a dir, just quan es compleixin 30 anys del primer informatiu del canal-. Fins llavors, però, la cadena vol mantenir en secret la nova imatge: el plató es presentarà només 24 hores abans de l'estrena, i les caretes i sintonies no es faran públiques fins al mateix moment de l'emissió. De fet, a l'entrada del nou plató hi abunden els cartells que recorden a tothom que està prohibit fer-hi fotografies, i l'única imatge que TV3 ha autoritzat a publicar és la que acompanya aquest text.

Qui primer farà servir els nous decorats serà Toni Cruanyes, que el dia 16 debutarà com a presentador del TN vespre. L'endemà, divendres, Ariadna Oltra cedirà a Lídia Heredia el testimoni d' Els matins -tot i que el seu nou programa nocturn dels dijous encara no té cap data d'estrena més concreta que el "primer trimestre" de l'any-, i el dia 18 Ramon Pellicer s'estrenarà com a parella d'Agnès Marquès al TN cap de setmana. Al migdia continuaran Núria Solé i Carles Prats.

Tele i ràdio compartiran corresponsal a París

La corresponsalia de París -vacant des de fa més d'un any a Catalunya Ràdio i des de fa unes setmanes a TV3, quan la va abandonar Toni Cruanyes- serà compartida a partir d'ara pels dos mitjans, de manera que un sol periodista -encara no s'ha decidit qui- la cobrirà tant per a la ràdio com per a la televisió. Aquesta fórmula, que s'està estudiant aplicar també a Berlín, va ser criticada ahir pels consells professionals de TV3 i Catalunya Ràdio, que en un comunicat conjunt opinaven que la mesura "farà minvar el rigor amb què es treballen actualment les informacions".

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF