Misc 30/08/2013

Terribas vol acostar 'El matí' als oients

L'humor de Minoria Absoluta complementarà el programa de Catalunya Ràdio d'11 a 1 del migdia

Selena Soro
2 min

Barcelona.Fer viure als oients l'experiència diària de fer El matí de Catalunya Ràdio . Aquesta és la premissa -la màxima proximitat amb l'audiència- amb què Mònica Terribas encara la seva primera temporada al capdavant del vaixell insígnia de l'emissora. La periodista, exeditora i ex consellera delegada de l'ARA, engega aquest dilluns, a les sis del matí. I ho fa guanyant una hora de programa: el magazín acabarà a la una del migdia, amb les dues últimes hores dedicades a "l'entreteniment intel·ligent vinculat a l'actualitat", en paraules del director de Catalunya Ràdio, Fèlix Riera, que va assegurar que sentia una "gran satisfacció" per l'arribada de Terribas per la garantia de "rigor informatiu" que suposa. Aquest acostament als oients es traduirà també en una sortida diària de la unitat mòbil perquè Pepa Ferrer expliqui els reptes que afronten diàriament els catalans.

Alguns dels col·laboradors que s'incorporen al programa són Xavier Sala i Martín, Alfons Cornella, Ferran Torrent, Cristian Segura, Albert Cuesta i Genís Roca. Ramon Solsona torna a l'emissora per fer-hi una secció diària sobre llengua, amb una perspectiva lúdica, que se sumarà als enigmàrius de Màrius Serra. El cap de Mèdia de l'ARA, Àlex Gutiérrez, participarà en una secció setmanal els dijous sobre anàlisi de mitjans, juntament amb Mònica Planas, crítica televisiva també de l'ARA i de Mundo Deportivo .

Durant la franja d'onze a una l'entreteniment i l'humor seran els protagonistes: Terribas donarà la benvinguda al programa als minoristes -els personatges de Polònia i Crackòvia ,procedents de la factoria Minoria Absoluta - perquè tots plegats enfilin el tram final del matí filtrant l'actualitat de la jornada a través de la ironia i les imitacions.

Maria de la Pau Janer i sexualitat

A banda del debut de Terribas, una de les novetats d'aquesta temporada és el programa Les mil i una nits de Maria de la Pau Janer , un espai d'una hora diària sobre sexualitat, amb el catedràtic de psiquiatria Adolf Tobeña com a segona veu. Serà un espai rigorós i desimbolt, en el qual l'escriptora illenca tractarà cada dia un tema diferent. S'emetrà de 10 a 11 de la nit, de manera que El Cafè de la República , de Joan Barril, perd una hora i passa a fer-se de 9 a 10. El periodista, que va participar ahir en el programa de presentació de la nova graella, va ironitzar dient que potser caldria rebatejar el programa i dir-ne El tallat de la República .

Un altre canvi d'aquest setembre el viurà el programa de cap de setmana Tot gira , en què David Clupés prendrà el relleu a Marc Negre. També hi ha canvis al Generació digital de dissabte i diumenge, que passarà a ser presentat per Albert Murillo.

La graella manté el programa En guàrdia! , d'Enric Calpena, que celebra aquest curs els 500 episodis i que aquesta temporada es dedicarà íntegrament al tricentenari del 1714. Altres continuïtats són les de La tribu , amb Tatiana Sisquella, i El suplement , amb Sílvia Cóppulo.

stats