Publicitat
Publicitat

Taylor Swift i One Direction, els més solidaris del 2013


El portal d'internet DoSomething.org (traduïble com a Fes alguna cosa ) ha publicat el seu rànquing anual de celebrities més solidàries: una llista subjectiva i adreçada als adolescents en què es mostren cantants i actors que han estat altruistes. Aquest any a la cúspide hi ha la cantant Taylor Swift. L'estrella de la música country ha guanyat la plaça per segon any consecutiu, per accions com la que va protagonitzar durant el seu 24è aniversari, quan va donar 100.000 dòlars a la Simfònica de Nashville, una orquestra que passava per una complicada situació econòmica. L'autora de hits com You belong with me també va involucrar-se en un esdeveniment organitzat per Centrepoint, una organització que treballa per ajudar els joves que no tenen casa.

La segona posició del rànquing l'ocupa la boy band més popular: One Direction. El grup va ajudar a crear el Dia del Nas de Pallasso, que posava èmfasi en la situació de pobresa que es viu a l'Àfrica. També han dedicat esforços solidaris a pal·liar l'anomenat Quart Món dedicant diners a organitzacions que ajuden els menys afavorits de Londres. I van contribuir amb 800.000 dòlars a la investigació contra el càncer.

Beyoncé completa el podi, gràcies sobretot al concert benèfic que va organitzar per lluitar a favor dels drets de les dones. Sota el nom de Chime for change, la cantant va recollir 3,9 milions de dòlars.

El recentment desaparegut Paul Walker ocupa la quarta posició, pòstumament. La seva fundació benèfica Reach Out Worldwide ha estat un puntal a l'hora d'ajudar a mitigar els danys causats pels desastres naturals. El top 5 es tanca amb Macklemore & Ryan Lewis: el seu tema Same love està dedicat a la lluita per la igualtat de drets i en contra de la discriminació per sexe.

DoSomething.org llista fins a 20 artistes solidaris, entre els quals es pot trobar també Sandra Bullock (6), Jennifer Lawrence (11), Bryan Cranston i Aaron Paul (13), Miley Cyrus (14) i Demi Lovato (15). El cantant Justin Bieber tanca la llista dels 20 més solidaris.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 24/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF