Misc 25/08/2013

Suplement especial sobre el 1714 per celebrar la Diada

Ara
1 min

BarcelonaA la celebració dels mil números de l'ARA, aquest setembre s'hi sumarà també la commemoració de la Diada Nacional de Catalunya. Per això, l'11 de setembre el diari s'acompanyarà d'un suplement especial que recularà fins a l'any 1714 per analitzar des d'un punt de vista històric com es va desenvolupar el setge de Barcelona, que va acabar amb l'ocupació de la ciutat per part de les tropes borbòniques i la consegüent pèrdua de la sobirania catalana.

En 64 pàgines, aquest especial, que compta amb la col·laboració de l'associació Miquelets de Catalunya, descriurà el perfil d'alguns dels personatges més destacats d'aquell moment històric i en recuperarà la veu per detallar com van viure els barcelonins els 13 mesos que va durar el setge. A més d'oferir una cronologia de la Guerra de Successió, el suplement revelarà també alguns aspectes poc coneguts sobre aquell conflicte. Així, per exemple, es fixarà en el paper actiu que hi van jugar les dones, analitzarà la importància que va tenir la propaganda en el desenvolupament de la guerra i descobrirà com i on van viure els catalans que es van exiliar després de l'11 de setembre del 1714.

Tampoc no hi faltaran les referències al tricentenari d'aquells fets, amb entrevistes als comissaris dels actes de commemoració, Toni Soler i Miquel Calçada, i una reflexió sobre per què es continua recordant encara avui aquella data.

stats