Publicitat
Publicitat

EL RADAR

Super3 estrena avui 'Invizimals: història de dues dimensions'

El canal Super3 estrenarà a tot el món la segona pel·lícula d'Invizimals, una coproducció de Televisió de Catalunya, TVE, Screen 21 i Sony Computer. Invizimals: Història de dues dimensions debuta avui a les 10.55 hores per la cadena infantil pública catalana, després de la pel·lícula d'animació japonesa Doraemon, el gladiador. Aquesta fita de Super3 no és nova, ja que el canal també va ser el primer del món a emetre la primera pel·lícula de la saga, Invizimals: l'Aliança. A més, els responsables de la cadena ja han anunciat que més endavant n'estrenaran una sèrie d'animació. Entre els motius que fan especial aquesta estrena, hi ha el fet que es tracti de la primera sèrie de televisió transmèdia que trasllada tècniques de realitat augmentada a la pantalla. Les ficcions d'Invizimals estan basades en una exitosa saga de videojocs per a PSP creats pels catalans Novarama.

La pel·lícula narra com rastrejant una font d'energia molt potent en Keni descobreix un temple subterrani d'aspecte egipci. El problema és que està custodiat per un Invizimal anomenat Überjackal, "que no sembla que estigui gaire bé del cap", tal com avança el canal Super3. Milers d'anys d'aïllament han fet que es comporti de manera hostil amb els humans. L'Hiro, la Lima i en Sam hauran de trobar la manera de cooperar amb aquest Invizimal tan esquerp per impedir que la font de poder que ell guarda caigui en mans dels XTractors.

Novarama va ser la primera empresa a l'Estat a convertir-se en estudi especialitzat exclusivament en Sony el 2011, i ja ha venut 1,5 milions de videojocs. Tot i això, no va ser fins al 2009 que va viure el seu impuls definitiu. Amb la creació dels Invizimals, unes criatures pioneres que només es poden veure a través de la càmera de PSP -gràcies a la tecnologia de realitat augmentada-, l'estudi va ficar-se a la butxaca els jugadors més petits i va seduir els més grans. De fet, els Invizimals tenen diversos títols de videojocs al mercat. Invizimals, Invizimals: l'altra dimensió i Invizimals: les tribus perdudes, les tres primeres entregues, ja han venut més d'1,5 milions de còpies en quaranta països.

"No ens considerem avui una empresa de videojocs, sinó més aviat una empresa creadora d'universos que es desenvolupen en videojocs, joguines o en qualsevol altre suport que ens permeti captivar els fans de la saga", apuntava el director de Novarama, Daniel Sánchez-Crespo, en una entrevista que va recollir el blog de PlayStation aquest estiu.

El videojoc que va fer cèlebres els de Novarama no destaca tant per la seva història com per la manera en què aplica la tecnologia de la realitat augmentada. Aquesta tecnologia permet situar sobre la realitat física elements de realitat virtual per tal de crear, finalment, una realitat mixta que es pot veure en temps real. A través d'aquesta invenció, els Invizimals es poden trobar a casa de les persones que fan servir el videojoc, amb la PSP (PlayStation Portable) i la càmera que porta incorporada i una plataforma física supletòria.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF