Publicitat
Publicitat

#AIXÍSÍ#AIXÍNO

Solange Knowles, luxe esportiu

Des que la germana petita de Beyoncé va saltar a la llum pública, els dissenyadors menys tradicionals han tingut una gran ambaixadora a les catifes vermelles

Així sí

Des que Solange Knowles, la germana petita de Beyoncé, va saltar a la llum pública, els dissenyadors menys tradicionals han tingut una gran ambaixadora a les catifes vermelles. Ella fuig dels estereotips. Per això mai se la veurà en una gala vestida del que tothom entén per anar de gala, però té un estil tan propi i tan bon gust que sempre, absolutament sempre, va adequadíssima per a l’ocasió. També en aquesta, una presentació de marca que es va fer dijous a la nit a l’Open House Gallery de Nova York i en què Knowles anava, de fet, a treballar: feia de punxadiscos, una de les seves facetes professionals.

Amb un conjunt de faldilla i jersei de Christopher Kane, nomenat dissenyador de l’any 2013 segons els British Fashion Awards, Knowles sembla una animadora nord-americana dels anys 80 en versió oversize i monocromàtica en to llimona. La faldilla midi i amb prisat soleil es ven per internet per 600 euros i pels colors i la forma és tan versàtil que pot servir per anar de festa o a treballar, tot depèn amb què es combini. El jersei és un suèter esportiu clàssic però desnaturalitzat, perquè aquest és per anar mudat i no suar-lo, com demana etimològicament el seu nom (suèter ve de l’anglès to sweat, que vol dir suar ).

El jove dissenyador Kane és escocès i a la seva terra el suèter forma part del vestuari tradicional masculí quan el fred és intens, però a aquest que llueix Knowles li dóna un estatus de peça de luxe amb els detalls de lúrex, un fil de fibra metàl·lica que va crear la marca Dow Chemical Company als anys 40. Adaptar el suèter al cos de la dona no és nou perquè la primera a treure’l de l’armari masculí va ser Coco Chanel als anys 20; el furor que en aquella època van començar a fer esports com el tenis i l’esquí entre el sector femení van ajudar a fer del suèter un imprescindible. Knowles no practica tenis ni esquí, però el regust esportiu del seu look és innegable encara que el lúrex i els complements li pengin l’etiqueta de luxe : les sabates platejades i amb emoticones a l’empenya són d’Acne Studios i el bolso rígid que és com un tall de llimona és el model Via Limoni Lina, de Kate Spade, fet amb resina i detalls banyats en or.

Així no

La famosíssima actriu de la sèrie Sexe a Nova York Sarah Jessica Parker ha demostrat al llarg dels anys que té un armari, un sabater i un joier envejables, però aquest modelet és tan de perfil baix que no sembla seu. El va portar dijous a la nit a la festa del 35è aniversari d’ArtsConnection, una entitat que es dedica a introduir l’art a l’educació infantil. El vestit fa semblar l’estrella de la petita pantalla tan desdibuixada com els quadres escocesos que s’intueix que l’estampen. Està firmat per Vera Wang però tampoc fa honor a la trajectòria de la firma, i falla per una combinació desafortunada de detalls: la llargada just per sota dels genolls la fa semblar menys esvelta; la forma de túnica li dóna un aire desgarbat; les mànigues llarguíssimes, el coll tancat i els colors grisencs no casen amb l’època de l’any; els quadres poc perfilats en la tela irregularment ondulada semblen les ones de pressió cardíaca d’un agònic... En definitiva, una tria poc encertada.