Misc 23/08/2013

Roben la identitat de Beyoncé, Kim Kardashian i Paris Hilton

Albert Castellví Roca
2 min

BarcelonaUna dona de 41 anys i un home de 19 que assegura que és el seu fill han estat detinguts a la localitat nord-americana d'Orlando, a l'estat de Florida, acusats d'haver robat desenes de milers de dòlars a diversos personatges famosos després d'haver suplantat la seva identitat i d'haver obtingut targetes de crèdit a nom seu.

Fonts dels serveis secrets dels Estats Units citades per diversos mitjans d'aquell país asseguren que entre les persones afectades hi havia Paris Hilton, Kim Kardashian i la seva mare, Kris Jenner, i la cantant Beyoncé. A més, els detinguts haurien recopilat també dades d'actors com Tom Cruise i Mel Gibson, però la llista de possibles futures víctimes incloïa també personatges coneguts d'àmbits molt allunyats del món de l'espectacle. Així, entre les dades que els agents van trobar en un llapis de memòria al pis on vivien els detinguts hi havia informació sobre la primera dama dels Estats Units, Michelle Obama; el vicepresident del país, Joe Biden; el fiscal general, Eric Holder; el governador de Nova Jersey, Chris Christie; la directora de la policia judicial, Stacia Hylton; el director de l'FBI, Robert Mueller; el fundador de Microsoft, Bill Gates, i l'entrenador de futbol americà Jerry Sandusky. Segons publiquen els mateixos mitjans, els responsables de la investigació sospiten que els detinguts haurien aconseguit aquestes dades després que uns hackers les fessin públiques al març a través d'internet.

Els serveis secrets van arrestar els presumptes responsables del frau, Kyah Green i Luis Flores, després d'haver trobat nombroses proves del delicte al seu pis, però tot i que els van detenir el 7 d'agost, no va ser fins dimarts que el diari Orlando Sentinel va destapar el cas. Green i Flores han estat acusats d'haver robat més de 70.000 dòlars (uns 53.000 euros) de comptes bancaris d'algunes d'aquestes celebrities i d'haver-los transferit a altres comptes d'entitats de Florida. Green ja ha sortit en llibertat sota fiança, però l'altre sospitós continua detingut, ja que a finals de juny ja havia estat implicat en un altre cas d'estafa a un company de feina.

Segons els mateixos mitjans, els documents judicials detallen que Green i Flores s'haurien posat en contacte telefònic amb empreses expedidores de targetes de crèdit per demanar-los duplicats. Gràcies a les dades que havien recopilat dels diversos personatges famosos, haurien aconseguit fer-se passar per ells, però haurien donat adreces i telèfons falsos a les entitats per tal que les targetes els arribessin a casa seva tot just 24 hores després d'haver-les demanat.

stats