Misc 29/08/2013

Ricky Martin era homòfob abans de declarar-se gai

Albert Castellví Roca
2 min

BarcelonaFa tres anys que Ricky Martin va sortir de l'armari, però abans de fer aquest pas la seva condició d'homosexual li havia provocat problemes importants. No només no s'acceptava a si mateix, sinó que menyspreava les persones que tenien la mateixa orientació sexual que ell. "Miro al passat i m'adono que feia bullying a la gent que sabia que era gai", ha admès el músic porto-riqueny en una entrevista publicada a l'últim número de l'edició australiana de la revista GQ .

Martin en responsabilitza, en part, el context social de Puerto Rico, un país en què l'homosexualitat encara està molt mal vista. "Quan tothom et diu que sentir el que sents és una aberració, quan la societat també ho creu i la religió ho condemna, la teva autoestima s'enfonsa", argumenta el cantant, que assegura que va arribar a "interioritzar l'homofòbia". "Jo no sóc com ells, no vull ser així, aquest no sóc joc", recorda Martin que pensava en aquella època cada vegada que es creuava amb alguna persona que sabia que era homosexual.

El músic explica que "estava enfadat amb el món" i que era "terriblement rebel". "Crec que vaig projectar la meva frustració i la meva ràbia als que tenia al meu voltant. Suposo que era un mecanisme per alliberar-me de la terrible disputa que sentia per dins", afegeix, però confessa que ara se sent avergonyit d'haver-ho fet.

Malgrat aquest passat marcadament homòfob, el 29 de març del 2010 Ricky Martin va acabar acceptant la seva homosexualitat fent-la pública a través d'un comunicat que va penjar a la seva web i que va difondre a través de Twitter. Segons explica ara, el motiu principal que el va portar a sortir de l'armari va ser el naixement, dos anys abans, dels seus dos fills bessons, Matteo i Valentino, que havien vingut al món gràcies a un ventre de lloguer. "En aquell moment vaig sentir que havia de desfer-me de tot això, enfrontar-me a mi mateix i reconèixer que ho era", explica Martin a l'entrevista. "No volia que els meus fills cresquessin en una casa plena de mentides o fins i tot pensant que hi havia alguna cosa dolenta en el fet de ser homosexual", continua.

El novembre del 2011, Martin va obtenir la nacionalitat espanyola, que havia sol·licitat, segons va explicar llavors, amb l'objectiu de poder-se casar amb el seu company, Carlos González Abella. La parella continua unida, però de moment la relació entre tots dos no s'ha formalitzat.

stats