Publicitat
Publicitat

Pluja de minisèries el 2014

La cautela de les productores arran de la crisi fa d'aquestes ficcions curtes uns productes en auge

La crisi imposa la prudència a les productores i fa que el 2014 es bolquin en el format minisèrie per explicar grans narracions literàries o històries noves que poden aconseguir futures versions si han calat en l'audiència. Per fer d'aquestes produccions, formats encara més rendibles, les cadenes de diferents països s'associen entre si. Per tant, aquest 2014 hi haurà minisèries amb actors de tot arreu, tant a Espanya com als EUA, i la majoria també les veurem aquí.

1. 'Ana Karenina'

María Castro, Patricia Vico i la noblesa de Sant Petersburg

Aquesta minisèrie coproduïda entre França, Alemanya, Espanya i Itàlia adapta l'homònima obra de Tolstoi, emblema del realisme rus. Hi apareixen les actrius espanyoles María Castro i Patricia Vico. Tot i això, la protagonista és la italiana Vittoria Puccini. La trama de la ficció recau en una visió crítica de la noblesa russa, contra la qual s'hauran d'enfrontar dues joves que volen trobar homes que les estimin. No els importarà enfrontar-se als convencionalismes socials per aconseguir el seu objectiu. A Espanya, l'emetrà Mediaset.

2. Els gais de la Costa Oest

'Looking' és la minisèrie hereva de 'Queer as folk'

Aquesta ficció que s'estrena l'any que ve a la cadena nord-americana HBO retrata la vida juvenil d'un grup de gais de San Francisco. La firma la cadena que va seduir aquest target amb Sexo en Nueva York i ho fa després d'uns anys de buit des que va acabar Queer as folk, basada en la vida dels gais de Pittsburgh.

3. La febre de l'or

L'amistat de dos homes, a prova en el seu camí cap a l'oest

El 20 de gener Discovery Channel estrena una minisèrie històrica que ha dirigit Simon Cellan Jones i que agafa el seu nom d'una regió del Canadà. De fet, és una coproducció entre els EUA i el Canadà, que narra l'amistat entre dos homes, Bill Haskell i Byron Epstein, que viatgen junts cap a l'oest durant la febre de l'or de la regió de Klondike. Dures condicions i personatges sense ànima posaran a prova la seva relació.

4. La CIA i els seus retirats

Una minisèrie en obert que podria allargar-se

La minisèrie The assets està programada per estrenar-se al canal nord-americà ABC el dia 2 de gener. La ficció està basada en el llibre Circle of treason. A CIA account of traitor Aldrich Ames and the men he betrayed. Narra la història de Sandra Grimes i Jeanne Vertefeuille, i està produïda per Morgan Hertzan, Rudy Bednar i Andrew Chapman. Aquesta història, que s'emetrà en obert, compta amb actors com Paul Rhys i Jodie Whittaker entre els protagonistes. Comença amb vuit capítols, cosa que indica que potser el canal en voldria fer més.

5. Torna Jack Bauer

La mítica '24' reapareix transformada en minisèrie

Jack Bauer tornarà a la vida gairebé quatre anys després que s'acabés la sèrie 24, protagonitzada per aquest personatge, interpretat per Kiefer Sutherland. Ell interpretarà el seu paper més reconegut a 24: live another day, produïda també per Fox. La cadena ja ha advertit que, si té èxit, aquest no serà l'últim cop que ressusciten Bauer. Ja han vist que les minisèries donen molt de si.

6. La seqüela 'Pemberley'

Barreja el món de Jane Austen amb elements propis del misteri

Aquesta producció s'estrena a la BBC per Sant Esteve. Tot i això, dos dels seus tres capítols s'emetran al gener, quan els espectadors descobriran el món que P.D. James va imaginar per tornar als escenaris d' Orgull i prejudici, la novel·la més coneguda de Jane Austen. Death comes to Pemberley compta amb Jenna Coleman i Matthew Rhys al repartiment.

7. Intriga en versió breu

Matt Dillon i Juliette Lewis segellen 'Wayward Pines'

Un agent dels serveis secrets nord-americans va de servei a Waynard Pines, un poble d'Idaho, als EUA, d'on no sortirà amb vida. Aquesta ficció d'intriga, que té un repartiment que apunta alt, ha estat creada pel mentor d' El sexto sentido i que s'inspira en Twin Peaks.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF