Mèdia 15/08/2013

Michelle Obama rapejarà contra l'obesitat infantil

La primera dama dels EUA no ha dubtat ni un segon a l'hora de moure el cos al ritme de rap per combatre una de les xacres més importants dels EUA

Joan Callarissa
2 min

BarcelonaLa primera dama dels EUA no ha dubtat ni un segon a l'hora de moure el cos al ritme de rap per combatre una de les xacres més importants dels EUA, l'obesitat. Concretament, la que afecta els més petits.

Michelle Obama és una de les protagonistes dels videoclips que acompanyaran un àlbum de rap per conscienciejar la canalla i la joventut nord-americana que hi ha altres maneres de menjar i que són les adequades per tenir una vida saludable. Per fer-ho, ha triat títols per a les cançons de l'àlbum que són ben clars: U R what you eat [Ets el que menges] i Veggie luv [Amor vegetarià]. Dos himnes de la vida sana que haurien de calar en les ments dels joves tal com ho fan les lletres de rapers com 50 Cent, Jay-Z i Kanye West -l'estil de vida del qual va desqualificar recentment el president Obama.

Mentre estrelles del gènere com Jordin Sparks, Ashanti i Monifah van dient "Yo!, yo! ", Michelle balla diferents coreografies en un total de 19 videoclips -deu dels quals ja estan gravats i es distribuiran aviat en els col·legis de Nova York- de les 19 cançons que s'ha preparat per al disc, que es titula Songs for a healthier America [Cançons per a una Amèrica més sana].

Michelle Obama és l'artífex de la campanya Let's move , una iniciativa que pretén canviar les xifres que actualment afecten la infància nord-americana. A hores d'ara, un terç dels infants dels EUA està en risc de patir obesitat, una dada que no ha passat desapercebuda a la primera dama. A diferència de les primeres dames espanyoles, que no es presten a cap iniciativa pública, Michelle ha participat en un reality que va arribar fins a la Casa Blanca i en què se la va poder veure amarada de suor i fent exercici a terra.

Arran de la notícia del disc en què la primera dama ballarà al ritme de rap, alguns dels àpats del president dels EUA s'han transformat en notícia. Durant les vacances de la família presidencial a Martha's Vineyard, a Massachusetts, alguns periodistes s'han fixat en el menú que va demanar Obama en un restaurant el seu quart dia de vacances: patates fregides, gambes fregides, ostres i anelles de ceba fregides han estat la combinació guanyadora del hawaià. Sort que després va anar a jugar a bàsquet. Si no, Michelle s'hauria fet republicana.

stats