Misc 14/08/2013

Messi obsequia el papa Francesc amb una olivera

Selena Soro
2 min

BarcelonaEl papa Francesc va obrir ahir les portes del Vaticà per rebre les seleccions de futbol de l'Argentina i Itàlia, que avui juguen un partit amistós en honor al pontífex argentí. Tot i que Messi va tornar a Barcelona la mateixa tarda -té una sobrecàrrega al quàdriceps de la cama esquerra i els doctors van recomanar-li que no jugués-, sí que va poder conèixer el seu compatriota. "Estic orgullós d'haver-lo vist, també perquè és argentí", va dir el davanter blaugrana, que juntament amb el capità de l'equip italià va obsequiar el papa Francesc amb una olivera, en homenatge al jardí de Jerusalem, on, segons la Bíblia, Jesús va resar abans de ser crucificat, i que és símbol de vida, pau i senzillesa.

La trobada entre el pontífex i el Déu del futbol va deixar el crac blaugrana amb molt bon gust de boca. "El futbol m'ha portat per tot arreu, als llocs més increïbles del món, però la d'avui ha sigut una jornada veritablement especial, inoblidable", va subratllar Messi.

Bellesa, altruisme i companyonia

Segons Efe, el Papa, Jorge Mario Bergoglio, seguidor confés de l'equip argentí San Lorenzo de Almagro, va demanar a les dues seleccions que no oblidessin mai el caràcter esportiu del futbol, tot i haver-se convertit en un negoci. Pel cap de l'Església catòlica, els valors importants d'aquest esport són "la bellesa, l'altruisme i la companyonia". Per això va instar els jugadors a ser un exemple a seguir. "Vosaltres, estimats jugadors, sou molt populars, la gent us segueix molt, no només sobre al terreny de joc, sinó també fora. La vostra és una responsabilitat social", va dir Bergoglio.

Amb el cor dividit

En una conversa ja més distesa, el pontífex argentí va assegurar que avui tindrà el cor dividit: "Per mi serà difícil animar una selecció o l'altra, però per sort és un amistós", va riure. Francesc també els va demanar que resessin per ell, perquè "en el terreny de joc on l'havia posat Déu pogués jugar un partit honest i valent pel bé de tothom".

Messi va posar molta atenció a les paraules del seu compatriota, i va afirmar que es feia càrrec de les peticions del pontífex. "Els futbolistes sempre hem de donar un bon exemple al camp. Només amb el respecte a l'adversari podem arribar a ser millors homes i millors futbolistes", va dir el 10 del Barça.

Les delegacions de les seleccions de l'Argentina i Itàlia, que sumaven unes 200 persones entre jugadors, dirigents i funcionaris, van arribar a la Ciutat del Vaticà en vuit autobusos.

stats