Publicitat
Publicitat

'La Marató' vol divulgar més

Les malalties neurodegeneratives centraran diumenge el programa solidari

Més que la quantitat recaptada, l'objectiu fonamental d'aquest diumenge serà que tots els catalans sàpiguen què és una malaltia neurodegenerativa. Aquesta idea va presidir ahir la presentació de la 22a edició de La Marató de TV3, que conduiran de deu del matí a quarts de dues de la matinada Núria Solé i Roger de Gràcia. Igual que l'any passat, però, el programa solidari arrencarà a Catalunya Ràdio, on Sílvia Cóppulo presentarà una edició especial d'El suplement, de 8.00 a 14.00, centrada en les malalties neurodegeneratives.

"No ens ho plantegem en clau de rècord. Seria un error", va assegurar el director de TV3, Eugeni Sallent, en referència al màxim històric assolit l'any passat, quan es van recaptar 12.387.634 euros. "L'èxit no depèn de la xifra, sinó de la capacitat per divulgar i sensibilitzar", va afegir, tot i que després va recordar que l'any passat el programa de TV3 es va convertir en "la millor marató del món" en termes de recaptació per habitant. "Ho hem de dir amb molt d'orgull i satisfacció", va remarcar.

En aquesta línia va apuntar també el director de La Marató, Lluís Bernabé, que es va fixar com a objectiu número u del programa "explicar de manera molt senzilla però amb rigor quines són les malalties neurodegeneratives i com afecten", que tenen una casuística molt variada i sovint són poc conegudes. Per aquest motiu, el programa inclourà "més entrevistes i més reportatges" que en anys anteriors. Algunes d'aquestes entrevistes tindran lloc en un altre plató o bé a la Fira de Barcelona, on un cop més hi haurà la principal seu telefònica des d'on els voluntaris recolliran els donatius dels espectadors.

A banda de metges i d'afectats per les malalties, el plató de La Marató s'omplirà durant tot el dia de música i espectacle, amb la participació d'una vintena d'artistes. Estrella Morente i Lluís Llach, Blaumut, el Circ Raluy, The Mamzelles, Sara Pi, Luz Casal i la Camut Band actuaran en directe al programa. També ho faran alguns dels participants del concurs Oh happy day, acompanyats del Cor del Conservatori del Liceu, i el trio format per Santiago Auserón, Dani Nel·lo i Francesc Pareja, que interpretaran la versió del tema principal de la pel·lícula Cinema Paradiso,que ha servit com a banda sonora per a l'espot de La Marató d'aquest any. A més, Se Atormenta una Vecina debutarà com a banda del programa i li posarà música durant tot el dia.

Sallent va explicar que "uns 250 professionals" de TV3 "es mobilitzaran" demà passat per La Marató, però que durant els últims mesos són "molts més" els que hi han treballat. Per la seva banda, el director de Catalunya Ràdio, Fèlix Riera, va assegurar que l'emissora posarà entre 80 i 90 persones al servei del programa. De fet, una gran quantitat de treballadors dels dos mitjans, així com moltes cares conegudes, apareixeran en algun moment a La Marató i convidaran a col·laborar-hi.

Però, com va destacar Solé, els grans protagonistes del dia, al costat de metges i testimonis, seran els ciutadans. " La Marató és patrimoni de la gent", va afegir Roger de Gràcia, en referència als centenars d'activitats que s'organitzen a tot Catalunya. Aquests actes també tindran presència al programa, a través de connexions en directe i d'un videoclip que protagonitzaran els organitzadors d'algunes de les activitats.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 24/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF