Misc 06/08/2013

El propietari d'Amazon comprarà el 'Washington Post'

Ara
1 min
Jeff Bezos, propietari d'Amazon i un dels homes més rics del món

Barcelona.El Washington Post canvia de mans. L'influent rotatiu serà adquirit pel fundador i president executiu d'Amazon.com, Jeffrey P. Bezos, de 49 anys i un dels homes més rics del món, que pagarà 250 milions de dòlars per l'operació -anunciada ahir per sorpresa pel mateix rotatiu-, i que inclou també les publicacions associades al diari. D'aquesta manera, la família Graham posa fi a una història de quatre generacions propietàries de l'influent rotatiu que va destapar casos com el Watergate o, el maig passat, la polèmica sobre el programa de vigilància del govern dels EUA.

La firma Amazon no intervindrà en la compra. És una aposta personal de Bezos, que es convertirà en l'únic propietari quan es completi la venda, fins ara portada amb total discreció, i que es pot concretar en un termini d'uns dos mesos. L'empresa The Post continuarà la seva activitat sense el seu vaixell insígnia i canviant de nom. Com altres grans mitjans de premsa, els últims anys el Washington Post no ha estat capaç de trobar un model de negoci que s'adaptés als canvis tecnològics i a la caiguda de publicitat.

Segons la família Graham, "el diari podria haver sobreviscut sota la propietat actual i podria haver sigut rendible en el futur, però volíem fer alguna cosa més que sobreviure". Katharine Weymouth, que seguirà com a editora i directora executiva, va demanar ahir confiança als lectors en la nova etapa.

stats