Misc 02/08/2013

L'emissora religiosa ultra Radio María desapareix de Barcelona

àlex Gutiérrez M.
1 min

Barcelona.Radio María va retirar-se ahir de Barcelona, després d'ordenar que es desconnectessin les emissions que es feien pel 106.3 de la FM, en un lloc del dial per al qual no tenien autorització. Fonts de l'emissora confirmaven a aquest diari que la pressió de la Generalitat -que havia instruït expedients sancionadors per emissió il·legal- ha estat determinant a l'hora de prendre la decisió. L'emissora, que defensa els postulats més ultraconservadors de l'Església i que té una línia editorial molt espanyolista, ja va tancar el 28 de juny les emissions que feia a través d'una segona freqüència, al 88.9 de la FM.

Amb tot, la programació encara es pot seguir a través de la TDT, també en un canal per al qual no tenen títol habilitant. També es pot sentir la programació a través d'internet. I manté les emissions a Mataró (94.2), Terrassa (106.4), Girona (99.2), Tarragona (99.5) i Lleida (94.9), en tots els casos de manera il·legal.

Des de la ràdio s'assegura que la intenció és que l'aturada sigui transitòria i es torni a arrencar al 88.9. A més, l'emissora fa temps que persegueix el grup Prisa perquè li vengui algunes freqüències -originalment d'Ona Catalana- a les ciutats de Barcelona, Lleida i Girona.

Encara que la web de l'emissora asseguri que mai parla de política, la programació ho contradiu sovint. La catalana Ràdio Estel, també religiosa, va patir, a més, les seves interferències, ja que abans de ser al 103.3 amb 4 quilowatts de potència emetia des del 103.4 i, segons expliquen, els interferia.

stats