Publicitat
Publicitat

‘Juego de tronos’ torna acompanyada d’humor polític i informàtics

‘Veep’ i ‘Silicon Valley’ s’uneixen a l’estrena de la quarta temporada, avui a HBO i demà a Canal+

La lluita pel tron de ferro està a punt de tornar a començar. Després de deu mesos de pausa, HBO estrena avui la quarta temporada de Juego de tronos, que demà a les 22.25 arribarà a Canal+ Series. Aquesta nova etapa arrenca amb un panorama totalment nou després de la massacre de la Boda Roja, en què van ser assassinats Robb Stark i diversos membres de la seva família. Aquestes morts semblen indicar que el final de la Guerra dels Cinc Reis comença a arribar a la seva fi, però això no farà més que obrir nous conflictes entre les famílies que lluiten per aconseguir el poder.

L’obertura de noves trames es veu reflectida en la incorporació d’una trentena llarga de personatges -alguns principals, altres només amb aparicions puntuals-, interpretats per actors com Pedro Pascal, Mark Gatiss, Indira Varma i Roger Ashton-Griffiths. Com les tres anteriors, aquesta temporada constarà de 10 capítols, que adapten majoritàriament la segona part de Tempesta d’espases, la tercera novel·la de la saga literària de George R.R. Martin en què es basa la sèrie, Cançó de gel i de foc.

Al llarg de les tres primeres temporades, Juego de tronos ha acumulat una cinquantena de premis, entre els quals destaquen deu Emmy i un Globus d’Or, i el seu nombre de seguidors no ha parat de créixer: dels 2,2 milions de persones que van veure el primer episodi als Estats Units s’ha passat als més de 5 amb què es va acomiadar la tercera temporada.

No és estrany, doncs, que Canal+ vulgui convertir l’estrena -en versió original subtitulada- de la quarta temporada en un esdeveniment a gran escala i que hagi organitzat per demà, poca estona abans de l’emissió per televisió, la projecció del primer dels nous episodis en set sales de cinema de tot Espanya, entre les quals una de Barcelona i una altra de València.

Dos complements humorístics

El retorn de Juego de tronos serà, sens dubte, el plat fort de demà a la nit, però Canal+ vol acompanyar-lo amb dues novetats més, totes dues de to humorístic tot i que amb plantejaments molt diferents. D’una banda, a les 21.00 arrencarà la tercera temporada de Veep, la sàtira política en què Julia Louis-Dreyfus dóna vida a la vicepresidenta dels Estats Units. La nova etapa comença després que el president hagi decidit no optar a la reelecció, la qual cosa suposa una oportunitat d’or perquè la protagonista intenti guanyar més poder.

L’altra novetat serà l’estrena de Silicon Valley, la nova comèdia de HBO sobre un grup de programadors informàtics que treballen a la zona de Califòrnia on hi ha les seus de les principals empreses tecnològiques, amb l’esperança de fer alguna troballa que els permeti fer-se un nom en aquest món. Els seus intents per triomfar i les dificultats per establir relacions socials que se solen associar a aquest col·lectiu centren les trames de la sèrie, protagonitzada per Thomas Middleditch i dirigida per Mike Judge. La ficció, esbojarrada i fins i tot amb un punt de comèdia negra, debutarà a Canal+ a la 1.20 de la matinada de dimarts.

L’estratègia de la plataforma de pagament d’estrenar els nous episodis de Veep i els primers de Silicon Valley coincidint amb l’arrencada de la quarta temporada de Juego de tronos és la mateixa que seguirà avui HBO als EUA. Aquestes dues sèries, doncs, també arribaran a Espanya amb menys de 24 hores de retard sobre l’emissió original.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF