Publicitat
Publicitat

John Malkovich es converteix en Barbanegra en una nova sèrie

‘Crossbones’, basada en la vida del pirata, s’estrena el 30 de maig a la NBC

John Malkovich ja té la barba blanca, però això no ha estat impediment perquè la cadena nord-americana NBC li confiés el paper protagonista de Crossbones, la nova sèrie que estrenarà el 30 de maig i que es basa en la vida del pirata Edward Teach, conegut popularment com a Barbanegra.

Aquesta contradicció cromàtica ha quedat en un segon pla davant la possibilitat de comptar amb un actor que fos capaç d’interpretar el personatge amb els seus múltiples matisos. “És un personatge complex, un veritable visionari amb un intel·lecte extraordinari, però que no pot canviar el fet que s’ha convertit en Barbanegra gràcies a la seva inclinació cap a la violència. Tot això crea un personatge que requeria un actor complex i extraordinari”, explicava en una entrevista al portal Entertainment Weekly un dels productors de la sèrie, Walter F. Parkes, per justificar l’elecció de Malkovich.

Per mostrar aquest vessant més intel·lectual -i menys conegut- de Barbanegra, el creador de Crossbones, Neil Cross -responsable també de la sèrie de la BBC Luther -, ha construït una història inventada, però situada en un context real, al voltant de la qual s’estructura l’argument.

La trama arrenca el 1715 -tres anys abans de la mort del pirata, però just quan comença la seva època triomfal-, en un moment en què Barbanegra ha instal·lat la seva base d’operacions en una illa del Carib i hi ha instaurat, segons les seves pròpies paraules, una “democràcia pirata”, és a dir, un país de lladres i malfactors governat per ell mateix. Barbanegra té entre cella i cella aconseguir un cronòmetre de longitud, un aparell de navegació que en aquella època tot just s’havia aconseguit dissenyar. Per això, assalta un vaixell anglès que en transporta un, però a bord d’aquesta nau hi viatja Tom Lowe -interpretat per Richard Coyle-, un espia enviat pel govern britànic justament per eliminar el líder dels pirates. Lowe aconsegueix destruir el cronòmetre, però és fet presoner pels pirates. A partir d’aquest moment, busca la manera de matar Barbanegra, però paral·lelament hi estableix una relació cada vegada de més complicitat i comença a sentir-se atret pels seus ideals polítics i pel seu afany de coneixements.

Segons la NBC, Crossbones barrejarà acció, aventura i intriga en una primera temporada de deu capítols d’una hora. El projecte es va anunciar fa dos anys, però el rodatge no va arrencar fins a l’octubre, ja que abans va caldre construir, a Puerto Rico, un poble sencer de principis del segle XVIII per situar-hi l’acció. Això il·lustra l’esforç dels productors per donar a la sèrie un aire cinematogràfic, un fet que encaixa perfectament amb el perfil de bona part de l’equip, que prové de la gran pantalla: més enllà de Malkovich, Parkes va estar nominat a l’Oscar pel guió de Jocs de guerra, i el director del pilot, David Slade, ha signat films com Hard candy i la tercera part de la saga Crepuscle.

Dues sèries de pirates en un any

Curiosament, Crossbones serà la segona sèrie sobre pirates que s’estrenarà als Estats Units aquest 2014. Al gener, el canal de cable Starz va llançar Black sails, una ficció produïda entre altres per Michael Bay ( Pearl Harbor ) i protagonitzada per Toby Stephens que es presentava com una preqüela de la novel·la de Robert Louis Stevenson L’illa del tresor. Igual que Crossbones, aquesta sèrie se situa al 1715 a l’illa de Nova Providència, a les Bahames, que en aquella època va ser el principal refugi dels pirates al Carib. Black sails, que ja s’ha vist en països com França i Alemanya, va tenir una primera temporada de vuit episodis, però fins i tot abans que s’estrenés ja havia renovat per deu capítols més, que s’emetran, previsiblement, l’any que ve.