Misc 21/06/2013

Infanta Cristina: primer acte oficial en 617 dies

La duquessa de Palma va assistir ahir a la commemoració del centenari del naixement del seu avi, Joan de Borbó. També hi havia els seus pares i germans. És el primer cop que va a un acte institucional des de la imputació del seu marit

A.c.r
1 min

Feia 617 dies que la infanta Cristina i el seu pare, el rei Joan Carles, no participaven conjuntament en un acte institucional. L'última vegada havia estat el Dia de la Hispanitat del 2011, dos mesos abans que el marit de la infanta, Iñaki Urdangarin, fos imputat en el cas Nóos. Ahir la duquessa de Palma va tornar a participar, per primer cop des de llavors, en un acte institucional. Va ser en la commemoració del centenari del naixement del seu avi, Joan de Borbó, al qual va assistir bona part de la seva família -l'única absència destacada va ser la d'Urdangarin-, tot i que les càmeres només la van poder retratar al costat de la seva germana, Helena, el seu nebot Froilà -l'únic dels néts del rei que hi era- i la seva tia Pilar. Joan Carles, Sofia i els prínceps, que presidien l'acte, en van quedar més allunyats.

L'acte va consistir en una missa celebrada a la capella del Palau Reial de Madrid i oficiada per l'arquebisbe Juan del Río, que va elogiar la figura del pare del rei, nascut el 20 de juny del 1913: "La majoria dels espanyols ens sentim orgullosos de l'exemple de patriotisme, sentit del deure, humanitat, diàleg i gran obertura d'esperit que ell ens va deixar", va assegurar Del Río.

Entre els assistents a l'acte hi havia Mariano Rajoy, José Luis Rodríguez Zapatero i els presidents del Congrés, el Senat, el Tribunal Suprem i el Constitucional.

stats