Publicitat
Publicitat

Esther Alcocer Koplowitz seguirà sense ser noble

Esther Alcocer Koplowitz, la filla gran d’Esther Koplowitz i Alberto Alcocer, s’ha quedat sense els dos títols nobiliaris pels quals lluitava des de fa més de dos anys. Com revelava ahir Vanitatis, el ministeri de Justícia va atorgar al gener el comtat de Santa Maria de Loreto i el marquesat d’Arcos als germans María de la Concepción i Francisco de Monteverde y Cuervo, respectivament.

Alcocer, que des del gener de l’any passat presideix el consell d’administració de Fomento de Construcciones y Contratas (FCC), és l’única de les tres filles d’Esther Koplowitz que no té títol nobiliari. L’any 2003 l’empresària va cedir a la seva segona filla, Alicia, el títol de marquesa de Campo Florido, i a la tercera, Carmen, el de comtessa de Peñalver, i va reservar-se per a ella únicament el marquesat de Peñalver, que previsiblement heretarà la filla gran quan Koplowitz mori. Però Esther Alcocer no vol esperar tant per aconseguir el seu títol, i l’any 2011, quan va morir sense descendència directa María de las Mercedes de la Torre y Alcoz, l’última comtessa de Santa Maria de Loreto i marquesa d’Arcos, va creure que havia arribat el seu moment. I l’oportunitat se li ha escapat.

Vanitatis explica que, a més d’ella, van presentar candidatura a la successió fins a quatre persones més, i que va caldre resseguir els seus arbres genealògics fins al 1792 per determinar qui era el descendent més directe del primer marquès d’Arcos i del seu germà, el comte de Santa Maria de Loreto, que van viure a Cuba a finals del segle XVIII. Els germans Monteverde -fills de la marquesa de Rialp- van poder acreditar que n’eren descendents directes, i per això el ministeri va decidir donar-los un títol a cadascú.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF