Publicitat
Publicitat

EL RADAR

Efe il·lustra els seus 75 anys amb una exposició al Palau Robert

Efe exposa al Palau Robert de Barcelona les imatges més emblemàtiques de bona part del segle XX i XXI, fetes pels seus professionals al llarg dels 75 anys d’història de l’agència de notícies, nascuda el 1939. En aquest recorregut per la història recent d’Espanya s’exhibeixen fotografies que únicament es veuran en l’exposició de Barcelona, com la sortida cap a l’exili a París del president de la Generalitat republicana, Lluís Companys, les destrosses de la guerra al Port de Barcelona, la tornada de l’exili de Josep Tarradellas o el referèndum de l’Estatut de Catalunya del 2006.

Entre aquestes imatges icòniques de la memòria col·lectiva, el president d’Efe, José Antonio Vera, ha destacat les fotos del cop d’estat del 23-F, la trobada de Hitler amb Franco a Hendaia, la victòria de la selecció espanyola al Mundial de Sud-àfrica o el salt d’una esportista espanyola als Jocs de Barcelona del 1992 amb la imatge difuminada de la Sagrada Família i la ciutat al fons.

En la mostra, d’entrada gratuïta, també es poden contemplar l’arribada de The Beatles a Barcelona, un histriònic Salvador Dalí muntant sobre el cavall dissecat que va regalar a Gala el 1971 o una entristida Montserrat Caballé amb el fons de les ruïnes del Liceu després de l’incendi del 1994.

El congrés de mòbils MWC comparteix espai amb fotos ja històriques com la dels Pactes de la Moncloa, el 1977, la sanció de la Constitució espanyola, l’entrada d’Espanya a la CEE o l’atemptat contra Carrero Blanco el 1973. Les imatges procedeixen de l’arxiu gràfic d’Efe, integrat per 16 milions d’imatges. L’exposició estarà oberta al públic fins al 18 de maig als jardins del Palau Robert. Enguany també es compleixen 25 anys del servei d’Efe en català.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 16/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF