Publicitat
Publicitat

David Cameron, de vacances a Lanzarote amb Ryanair

Un avió de Ryanair va portar aquest dissabte al migdia David Cameron, la seva dona i els seus tres fills des de l’aeroport londinenc de Stansted fins al de Lanzarote. El primer ministre britànic i la seva família passaran bona part de la Setmana Santa en aquesta illa de les Canàries, abans de tornar dissabte cap al seu país per compartir el Diumenge de Pasqua amb la família de la dona. El fet que escollissin la companyia irlandesa de baix cost per fer el trajecte no és cap novetat, ja que els Cameron solen viatjar en aquest tipus d’aerolínies en els seus viatges privats, com ara fa un any a Eivissa.

Just després d’aterrar, tota la família va anar directament a un supermercat, però de totes maneres, tal com destacava ahir el diari britànic Daily Mail, l’austeritat no serà precisament la característica més definitòria de l’estada de David, Samantha, Nancy, Arthur i Florence Cameron a Lanzarote. Segons aquest mitjà, l’establiment de turisme rural on dormirà la família, que disposa de quatre habitacions, costa 200 lliures per nit (és a dir, uns 240 euros), de manera que al cap de la setmana s’hauran gastat uns 1.700 euros en l’allotjament.

Tot i que al principi s’havia especulat que el líder britànic s’instal·laria a la zona de Playa Blanca, a l’extrem sud de l’illa, finalment ha optat per allotjar-se al municipi de San Bartolomé, situat al centre, apartat de la platja i per tant lluny dels nuclis on es concentra la major part del turisme que rep Lanzarote a aquesta època de l’any. Amb tot, per motius de seguretat, no s’ha fet públic el nom de l’establiment. Sí que se sap, perquè així ho revela el Daily Mail, que Samantha Cameron “se’n va enamorar” en saber que s’hi podia fer ioga i altres teràpies.

Lanzarote és una destinació turística habitual per als ciutadans britànics: l’any passat n’hi van anar gairebé un milió, la qual cosa representa un 44% de tots els estrangers que van visitar l’illa, segons recull Efe. De fet, durant aquests dies Cameron es trobarà un bon grapat de compatriotes, ja que des de dissabte i fins dilluns vinent està previst que aterrin a Lanzarote més de 200 vols procedents d’aeroports britànics.

De totes maneres, l’illa és coneguda al Regne Unit com a Lanzagrotty, un joc de paraules amb el mot grotty, que vol dir brut o fastigós, en referència a la poca qualitat del turisme de sol i platja que els britànics solen associar amb Lanzarote. Per això, segons el Daily Mail, el director de l’oficina de turisme de l’illa, Héctor Fernández, considera que la visita de Cameron pot suposar un cop de mà important per a la reputació de Lanzarote entre els seus conciutadans.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF