Misc 26/08/2013

La Cienciologia va temptar Brad Pitt i Bono

A.c.r.
2 min

BarcelonaLa llista de personatges famosos que formen part de la polèmica Església de la Cienciologia -entre els quals hi ha, per exemple, actors com Tom Cruise i John Travolta- hauria pogut ser encara més llarga si altres celebritats com Brad Pitt i Bono haguessin acceptat les ofertes que els va fer aquesta organització anys enrere perquè s'hi unissin.

Jenna Miscavige Hill -neboda del líder de la Cienciologia David Miscavige-, que el 2005 va abandonar la secta després d'haver-ne format part des del seu naixement, el 1984, ha revelat en una entrevista al portal RadarOnline alguns dels secrets d'aquesta Església i ha explicat, entre altres coses, que a principis dels anys 90 Pitt va estar a punt d'unir-s'hi. Segons la noia, Pitt, animat per Juliette Lewis -que aleshores era la seva parella i que actualment és encara una de les veus més actives en la defensa de la Cienciologia, ja que assegura que la va ajudar a deixar les drogues- va sotmetre's a l'anomenat "recorregut de la purificació", un procés que ha de seguir qualsevol persona que vulgui unir-se a aquesta creença i que sol considerar-se com el pas previ a l'entrada a l'Església. Tot i així, segons Miscavige, abans d'acabar el procés, Pitt va abandonar-lo perquè es va adonar que "la religió no estava feta per a ell".

Pel que fa al líder dels U2, mai no va estar tan a prop d'entrar en aquesta secta creada per L. Ron Hubbard l'any 1953, però, en canvi, diu Miscavige, sí que formava part de la llista de persones que l'Església volia captar. En una ocasió, explica la noia, Bono havia arribat a participar a les gales que la Cienciologia organitza regularment per fer-se conèixer entre les persones que encara no en formen part, especialment entre els famosos.

A la recerca de la influència

Segons explica Miscavige -que des de la seva sortida de la Cienciologia s'ha convertit en una de les principals crítiques d'aquesta Església i fins i tot va publicar un llibre de memòries en què en revela diversos secrets-, la secta té "una estratègia de captació de famosos", però si se'ls persegueix és "per la seva influència, no pels diners". "Saben que la gent està obsessionada per les celebrities , i que per tant així creixerà l'interès per la Cienciologia", ha declarat la noia.

stats