Publicitat
Publicitat

Charles Manson torna a la televisió

David Duchovny protagonitzarà ‘Aquarius’, que se centra en els anys de formació de la Família

Directament una temporada completa, sense passar abans pel tràmit del capítol pilot. La NBC ha donat carta blanca als creadors d’Aquarius i ha encarregat a cegues tota una tanda de tretze capítols en la que s’apunta que serà una de les apostes fortes per a la temporada que ve. La sèrie explica els anys inicials de Charles Manson, quan va començar a reclutar dones necessitades per al que acabaria sent un dels cultes més sanguinaris de la història dels Estats Units.

La cara del projecte la dóna David Duchovny -l’agent Mulder de la cèlebre Expedient X -, que encarnarà el paper protagonista: un sergent de policia de finals dels anys seixanta -plagat de problemes personals- que es fixa en com un criminal de tres rals, Manson, va construint una secta al seu voltant. Acompanyat d’un agent novell, s’infiltraran en un món sòrdid i perillós. Són, per tant, els anys previs als assassinats de Sharon Tate o Leno LaBianca, que van protagonitzar membres del que Manson anomenava la seva “família”. Tot i que ell no va participar-hi, Manson, de 79 anys, compleix cadena perpètua com a instigador.

Aquesta temporada acabarà abans de la primera massacre perpetrada per la banda i es deixaran els esdeveniments més coneguts pel gran públic per a eventuals temporades posteriors.

El guió de la sèrie és obra de John McNamara, autor de Profit, una de les sèries que ha esdevingut de culte per a la Fox. McNamara té en marxa un altre projecte: explicar la història de Dalton Trumbo, un guionista represaliat per la Caça de Bruixes de McCarthy. Bryan Cranston ( Breaking bad) serà qui protagonitzarà aquest biopic.

McNamara no només serà guionista d’Aquarius, sinó que assumirà també el paper de productor executiu, juntament amb Duchovny (de fet, el projecte estava encallat des de feia anys i no va ser fins que l’actor s’hi va comprometre que es va tornar a engegar la roda del finançament). El projecte compta també en el seu equip directiu amb Melanie Greene ( Californication ) i Marty Adelstein ( Last man standing ).

Mentrestant, aquest diumenge Showtime començarà a emetre la setena i última temporada de Californication, la comèdia negra que ha protagonitzat Duchovny els últims anys, en què interpreta un addicte al sexe que es trasllada a Califòrnia per intentar superar el seu bloqueig com a escriptor.

L’auge de les ‘event series’

La NBC ha etiquetat aquesta compra com una event series (o sèrie esdeveniment ). Aquest és l’últim neologisme introduït per les cadenes televisives nord-americanes per referir-se a sèries amb vocació de fenomen de culte. Tot i que en un principi s’associava a sèries curtes i que conclouen en una sola temporada, el terme s’ha estès a ficcions com True detective, per exemple, que ja ha anunciat que tindrà segona temporada (però amb altres actors, personatges, trames i localitzacions). Així, Jennifer Salke, presidenta de la divisió d’entreteniment de la NBC, reconeixia: “Les event series són una gran prioritat per a nosaltres, i la combinació d’una ficció que cartografia els orígens dels crims de Manson i una estrella televisiva de la magnitud de Duchovny és realment la definició exacta d’un esdeveniment”.

Un instigador de crims reconvertit en icona pop i televisiva

Entrevista

El 2007 el canal MSNBC va emetre íntegra l’entrevista que se li havia fet l’any 1987 a la presó de San Quentin, de la qual només s’havien pogut veure set minuts. El fet que Manson es mostrés agressiu i sense cap penediment va aixecar un debat als Estats Units sobre si era convenient donar minuts a la televisió a un assassí com ell.

Docudrama

El 2009 History Channel va produir un documental dramatitzat sobre els crims instigats per Charles Manson, amb motiu del 40è aniversari de les matances. Incloïa una entrevista amb Linda Kasabian (exmembre de la Família i un dels principals testimonis contra Manson), que parlava en públic per primer cop des del 1989.

Minisèrie

El director Rob Zombie, especialitzat en cintes de terror, s’ha aliat amb Bret Easton Ellis, autor d’ American Psycho, per bastir una minisèrie sobre Charles Manson que previsiblement emetrà la Fox. La sèrie oferirà múltiples punts de vista i se centrarà en la follia que va acompanyar aquells crims, l’estiu del 1969.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF