FICCIÓ
Mèdia 24/06/2013

Canal+ enceta l'estiu amb una estrena diària

Aquesta setmana tornen 'Iluminada' i 'Shameless' i s'estrena 'Political animals'

àlex Gutiérrez M.
2 min
Sigourney Weaver encarna una política amb punts en comú amb Hillary Clinton a Political animals, que s'emetrà els dijous.

Barcelona.Canal+ aprofita el dia de Sant Joan per obrir la seva programació estival. La plataforma de pagament ha preparat una bateria d'estrenes i noves temporades d'algunes de les principals sèries. Durant aquesta setmana, cada dia hi haurà una estrena.

La tirallonga de sèries arrenca avui amb la tragicòmica Iluminada (Enlightened) , de la qual arriba la segona temporada. Aquesta ficció americana està protagonitzada per Laura Dern ( Cor salvatge , I am Sam ) i aquí interpreta el cínic personatge d'Amy Jellicoe, una executiva agressiva que pateix una crisi severa i, després d'un període de rehabilitació, intenta reenganxar-se a la vida, amb l'ajut de la meditació (i intenta que els altres vegin els beneficis d'aquesta pràctica). L'actriu va guanyar un Globus d'Or gràcies a la seva interpretació del personatge.

Dimarts és el torn de Mad men . La cadena ja havia estrenat els episodis de la sisena (i molt mística) temporada, però només en versió original anglesa, subtitulada. Ara arriba el torn de la versió doblada (opcional) o bé de la repesca, si algú es va perdre l'emissió aquestes últimes setmanes.

Els dimecres, canvi de to radical. William H. Macy és un dels millors perdedors de la televisió a la sèrie Shameless (la versió americana), de la qual s'estrena la tercera temporada. Vénen, doncs, més mentides i estafes a la vida dels Gallagher, una família que els creadors no han situat en un parc de caravanes o uns blocs marginals, per reforçar la idea que podien ser els veïns de qualsevol.

Per als dijous, la proposta del canal és doble. D'una banda, Utopía (una de les sèries revelació de la televisió anglesa, molt trencadora, que gira a l'entorn de diverses teories conspiranòiques) i de l'altra, Political animals , una minisèrie de sis episodis que té el ganxo de tenir com a protagonista Sigourney Weaver, que interpreta una política en principi fictícia, tot i que les similituds amb Hillary Clinton són evidents.

De cara als divendres arriben els nous (i últims) episodis de Con C mayúscula , la sèrie amb la qual Laura Linney ha intentat desmitificar (o si més no normalitzar) què suposa patir un càncer, a partir d'unes històries que barregen dolor i humor.

Un altre desenllaç important és el de Fringe (Al límite) : dissabte es passarà la cinquena temporada (i última) d'aquesta sèrie de ciència-ficció creada per J.J. Abrams. I els diumenges també s'estrena una temporada final, en aquest cas la d' Spartacus: la guerra de los condenados .

La plataforma té també programats per als dilluns nous capítols de True blood , en aquest cas de cara al seu segon canal. Els episodis arribaran només un dia després que s'hagin estrenat als EUA, en versió original subtitulada. I torna Archer , la sèrie d'animació i humor negre centrada en l'agent del mateix nom.

stats