Misc 05/04/2014

Campanes de boda per al príncep Enric d’Anglaterra

La reina arriba tard a una trobada amb el Papa

A.c.r.
3 min

BarcelonaD’ençà que el príncep Enric d’Anglaterra va deixar que la seva nòvia, Cressida Bonas, l’acompanyés a un acte d’una entitat benèfica a l’estadi de Wembley, ara fa un mes, les especulacions sobre l’oficialització de la seva relació sentimental no s’han aturat. I segons informava ahir el diari britànic Daily Mail, els rumors no van gens desencaminats. Un parent de la noia ha explicat a aquest mitjà que ben aviat hi haurà “una trobada familiar per parlar sobre una prometença”. I no només això: “L’anunci arribarà més aviat del que molta gent pensa”.

La font no precisa quina podria ser aquesta data, però el diari aventura un possible calendari. “Una font del castell de Balmoral explicava recentment que el príncep tenia intenció de portar Cressida Bonas a aquest lloc de retirada de la reina a Escòcia durant l’estiu”, assegura el mitjà, que precisa que aquesta seria la primera vegada que la nòvia del príncep visitaria aquesta residència reial. I, segons el Daily Mail, és “molt probable” que durant aquesta estada la noia mantingués alguna trobada amb Elisabet II.

Tot plegat podria quedar-se en una simple trobada entre una àvia i la parella del seu nét, però el diari explica que “les visites a la residència de 20.000 hectàrees de la reina als Highlands són un ritus d’iniciació per a qualsevol futura núvia”, i recorda que Kate Middleton i els seus pares van ser convidats a Balmoral l’octubre del 2010. Al cap d’un mes, el 16 de novembre, la casa reial anunciava el compromís matrimonial de la noia amb el príncep Guillem, germà gran d’Enric i futur hereu del tron.

Si en aquesta ocasió es repetís el mateix patró, i accelerant una mica els terminis, es podria complir el pronòstic que oferia a l’octubre The Telegraph, que citant amics de Bonas assegurava: “És probable que el casament tingui lloc l’any que ve”, en referència a aquest 2014. La preparació del casament, doncs, podria coincidir amb la celebració del 30è aniversari del príncep, que tindrà lloc el 15 de setembre.

Enric i Cressida Bonas es van conèixer el maig del 2012 i acumulen ja gairebé dos anys de relació. Tot i així, i malgrat el seu origen aristocràtic -és néta del comte de Howe-, durant molts mesos la noia es va mostrar reticent a passar per l’altar i convertir-se, per tant, de manera oficial, en membre de la família reial. Superades aquestes pors, va ser el moment que ella, que ara té 25 anys, comencés a acompanyar-lo als actes oficials, cosa que ha passat ja diverses vegades des de la trobada solidària de Wembley el 7 de març. El fet que la noia hagi abandonat els seus estudis de dansa a la Royal Ballet School per dedicar-se al món del màrqueting també s’ha interpretat com un gest d’acostament a la monarquia, que veu amb més bons ulls aquesta professió.

De tota manera, les polèmiques en què tradicionalment s’ha vist implicat el príncep -per haver-se disfressat de soldat nazi o per haver estat fotografiat despullat durant una festa a Las Vegas, per exemple- encara continuen perseguint-lo i esquitxen també la noia. Fa un mes van passar unes vacances al Kazakhstan que, segons alguns mitjans britànics, havien estat finançades per persones pròximes al polèmic president del país, un fet que va aixecar força polseguera.

L’àvia fa esperar el Papa

Mentre el príncep Enric comença a aclarir el seu futur personal, la seva àvia, la reina Elisabet II, va ser aquesta setmana a Roma, en un viatge llampec de només cinc hores però durant el qual va tenir temps de reunir-se amb dos caps d’estat. La primera trobada va ser amb el president de la república italiana, Giorgio Napolitano, però va ser la segona, amb el papa Francesc, la que va donar més de si, no tant pel contingut de la conversa que van mantenir sinó pel fet que la reina, oblidant les normes més elementals del protocol i posant en entredit la famosa puntualitat britànica, va fer esperar el pontífex durant 23 minuts. Francesc no s’ho va prendre malament i va saludar els seus convidats -la reina anava acompanyada del seu marit- en anglès, amb un welcome. Ella va excusar-se assegurant que se li havia allargat el dinar amb Napolitano, que havia estat “molt agradable”.

Entre els regals que es van intercanviar els dos caps d’estat -i de confessions, ja que la reina és també la màxima representant de l’Església anglicana- hi va haver algunes curiositats, com una petita esfera blava amb una creu que el Papa va donar a Elisabet II perquè la fes arribar al seu besnét, el príncep Jordi, i l’ampolla de whisky escocès que la monarca va donar al pontífex juntament amb altres productes d’alimentació britànics. La trobada entre la reina i el Papa, que encara no havien coincidit malgrat que Francesc ja fa un any que ocupa el càrrec, va durar menys del previst, només vint minuts, però la reina va sortir-ne somrient.

stats