RÀDIO
Mèdia 25/06/2013

Buenafuente torna a la SER amb un programa d'improvisació

Berto Romero l'acompanyarà els vespres dels diumenges d'estiu

Albert Castellví Roca
2 min

Barcelona.Andreu Buenafuente tornarà aquest estiu a la cadena SER, l'emissora que el va acollir des del 1989 fins al 2004 i on es va forjar bona part de la seva posterior carrera televisiva. L'humorista reusenc estrena diumenge de la setmana vinent l'espai Nadie sabe nada , un programa setmanal d'una hora de durada basat en la improvisació. El programa s'emetrà els diumenges d'estiu, de 7 a 8 del vespre, i Buenafuente hi estarà acompanyat pel que ha estat el seu fidel escuder des de fa sis anys, Berto Romero.

El format, de fet, no deixa de ser un trasllat a les ones de l'espectacle teatral que els dos humoristes van protagonitzar durant quatre setmanes aquest Nadal al teatre Arteria Paral·lel de Barcelona, que tenia el mateix títol i que es basava, també, en la improvisació. El xou va aconseguir un gran èxit -va esgotar les localitats de totes les funcions- i ara els seus creadors li donaran continuïtat.

Segons expliquen Buenafuente i Romero en els vídeos promocionals de l'espai, Nadie sabe nada no tindrà guió, i es basarà únicament en les preguntes, propostes i temes que els oients els facin arribar per correu electrònic o per Twitter. A partir d'aquí, tots dos construiran sobre la marxa una conversa d'una hora, en la mateixa línia que ja van explorar sobre l'escenari, quan el públic podia decidir part del guió de l'espectacle escrivint preguntes en un paper just abans d'entrar a la sala.

L'objectiu de l'espai, diu l'emissora, és "la comèdia" i "l'enllaç surrealista dels temes amb uns resultats inesperats". Nadie sabe nada "es basa en la complicitat dels dos xòumans i en el convenciment que són capaços de parlar de tot encara que no sàpiguen res", afegeix la SER.

"Quin plaer tornar a la ràdio i tornar a la SER amb Berto Romero. Ja estic rient ara!", va piular Buenafuente després que es fes públic el seu fitxatge per l'emissora. En els vídeos penjats a la web de la cadena, l'humorista assegura que el projecte li fa "il·lusió" i que se sent "com un nen amb sabates noves".

Retorn després de nou anys

La cadena explica que Buenafuente també es farà càrrec de la selecció musical del programa, per satisfer la seva vocació de "DJ frustrat". Aquest element enllaça amb l'espai que l'humorista havia presentat a la mateixa emissora l'estiu del 2002, La isla de los mosquitos , i que es basava en la música escollida pel mateix Buenafuente esquitxada amb comentaris humorístics.

Aquell va ser el primer cop que el xòuman reusenc es dirigia als oients de tot l'Estat, però el principal vincle entre ell i la cadena va ser el programa El Terrat , que va començar a presentar el 1989 des de Ràdio Barcelona per a la SER Catalunya i que es va mantenir en antena durant 15 anys. L'espai, guanyador d'un premi Ondas el 1997, va ser la base de bona part de l'equip que ha acompanyat Buenafuente des de llavors, i fins i tot ha donat nom a la seva productora, El Terrat. D'ençà que El Terrat es va acomiadar de les ones, el 2004, Buenafuente s'havia centrat en la televisió i no havia tornat a fer ràdio. Fins ara.

stats