Misc 19/06/2013

Barbra Streisand, doctora i musa a Israel

La cantant nord-americana ha revolucionat el país, on l'han fet doctora 'honoris causa' en filosofia. Dijous i dissabte hi cantarà per primer cop al costat de la seva germana i del seu fill Jason, una actuació que promet sorpreses

Joan Callarissa
1 min

La diva nord-americana Barbra Streisand ha anat de viatge a Israel i ho ha fet com si fos una cap d'estat. Res de discreció, 150 persones de comitiva. Va baixar del jet privat amb el gos a la mà i està decidida a aprofitar el querosè.

Des de diumenge, té una agenda repleta. Ja ha anat a pregar al Mur de les Lamentacions, ha visitat ONGs infantils, li han cantant els nens a ella -la cançó People - i, fins i tot, l'han distingit com a doctora honoris causa en filosofia a la Universitat Hebrea de Jerusalem. Allí, precisament, amb la pamela posada durant l'acte, Streisand va fer un discurs que va enamorar el públic. A poc a poc es va transformar en un al·legat a favor de la igualtat, amb crítiques explícites als jueus ultraortodoxos. "La seva dedicació a Israel i al seu poble" li ha valgut el reconeixement.

La premsa també ha embogit amb ella. "Si els jueus tinguéssim santoral, Babs hi seria al capdamunt", escrivia el Haaretz . La dona que més discos ha venut en la història dels EUA obsequiarà el seu poble -és jueva de Williamsburg- amb dos concerts en què ahir prometia "sorpreses". Avui canta per a Shimon Peres i tothom preveu temes clàssics hebreus. Dijous i dissabte cantarà a Tel Aviv per a gent que ha arribat a pagar 700 euros pel concert. La seva germana i el seu fill Jason també seran a l'escenari.

stats