Misc 24/08/2013

Álvaro Bultó mor en un accident quan feia 'wingfly' als Alps

A.c.r.
2 min
Álvaro Bultó mor  en un accident quan feia 'wingfly' als Alps

BarcelonaL'aventurer i presentador de televisió Álvaro Bultó va morir ahir als Alps suïssos mentre practicava wingfly , una modalitat de paracaigudisme extrem en què el saltador es llança al buit equipat amb un vestit que incorpora tres membranes, sota els braços i entre les cames, i que permet planar, fer piruetes a l'aire i retardar fins a l'últim moment l'obertura del paracaigudes. Segons Efe, la policia suïssa va detallar que l'accident havia tingut lloc cap a les 10.00 a Stechelberg, al cantó de Berna. Les mateixes fonts van precisar que l'esportista estava acompanyat d'altres saltadors, i que el vestit no es va obrir "per causes indeterminades" que s'estan investigant. Tot i que els equips d'emergència es van desplaçar immediatament fins al lloc dels fets, ja no van poder fer res per salvar-li la vida.

Bultó, nascut a Barcelona el 1962, es definia com "un enamorat de l'esport, de la vida i de les sensacions", i havia practicat tot tipus d'esports d'aventura. L'any 2007, acompanyat de Toni López i de Santi Corella -amb qui formava l'equip Proyecto Alas-, va ser el primer a saltar en paracaigudes sobre l'Antàrtida. Anteriorment ells mateixos havien travessat l'estret de Gibraltar en caiguda lliure -també fent wingfly - i havien volat sobre el pol Nord. L'any passat va participar en la Festa del Cel de Barcelona, durant la qual va saltar des d'un helicòpter.

Es tractava, doncs, d'un saltador molt experimentat, i de fet acumulava més de 3.000 salts al llarg de la seva carrera. Malgrat tot, al juny ja s'havia endut un ensurt important durant una exhibició a Benidorm, tot i que en aquell cas l'accident va acabar sense més conseqüències.

Però a banda dels esports aeris també va tenir una relació intensa amb les motos, no només perquè en va pilotar al Ral·li Dakar o al Camel Trophy sinó també perquè era fill de Paco Bultó, el fundador de les marques Bultaco i Montesa. "La meva primera joguina va ser una moto", havia explicat en alguna ocasió l'aventurer, que era oncle del pilot Sete Gibernau, doble subcampió del món de MotoGP.

Trajectòria televisiva

A banda de practicar diversos esports extrems, Bultó va ser també un divulgador d'aquestes pràctiques a través del programa de La 2 Frontera límite , que va presentar entre el 1994 i el 2007. Més recentment havia participat en els concursos ¡Mira quién baila! , de Telecinco, i Splash! Famosos al agua , d'Antena 3. Actualment era el conductor d' Así se hace , un espai de Discovery Max en què mostrava com es fabriquen alguns objectes quotidians.

Més enllà d'això, Bultó també va ser un habitual de les revistes del cor durant els anys 90, quan se'l va relacionar sentimentalment amb la infanta Cristina. Entre les seves parelles hi ha hagut també presentadores de televisió com Paloma Lago i Raquel Revuelta.

Ahir a la tarda les mostres de condol a les xarxes socials, tant de persones que l'havien tractat personalment com dels que el coneixien a través de la pantalla, no van parar de créixer. Discovery Max va emetre un comunicat en què deia que Bultó "ha perdut la vida fent el que més li agradava", i l'Ajuntament de Barcelona li agraïa que hagués dut el nom de la ciutat "arreu del món". Per la seva banda, Mariano Rajoy va elogiar-ne la capacitat de "trencar barreres".

stats