Publicitat
Publicitat

Un tribunal egipci condemna a mort 720 islamistes per actes violents

Entre els condemnats hi ha el líder dels Germans Musulmans

Un tribunal egipci ha condemnat a mort, aquest dilluns, 720 suposats seguidors dels Germans Musulmans, inclòs el seu líder, Mohamed Badís, per cometre actes violents, en dos casos separats.

El Tribunal Penal de Minia, al sud del país, ha ordenat remetre els expedients de 683 processats al muftí d'Egipte, Shauqui Alam, que és la màxima autoritat religiosa, el que segons el sistema judicial egipci significa que han estat condemnats a mort.

La majoria dels acusats ha estat jutjat en rebel·lia. Els seus familiars que han estat seguint el judici van esclatar en plors i crits al conèixer les sentències i van insistir en que els acusats són innocents.

Els delictes pels quals han estat jutjats s'emmarquen en la onada de violència que es va estendre per la ciutat de Minia el passat agost, en protesta pel desallotjament policial de les acampades dels islamistes al Caire, que es van saldar amb centenars de morts.

Les autoritats egípcies van declarar a finals d'any els Germans Musulmans com "grup terrorista" i des de la destitució de Mohamed Mursi el juliol passat han detingut i perseguit als islamistes. La decisió judicial de condemnar a mort a un número tan elevat de persones ha despertat les crítiques de països occidentals i d'organismes de drets humans.


PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 24/02/2018

Consultar aquesta edició en PDF