Publicitat
Publicitat

La pastisseria que va inventar el cronut, tancada per una plaga de ratolins

Un client va enviar un vídeo on es veia un ratolí a Dominique Ansel, la pastisseria que es va famosa per redissenyar el popular 'doughnut'

El departament de Sanitat de Nova York ha tancat aquest divendres la pastisseria novaiorquesa Dominique Ansel, cèlebre per ser la inventora del popular cronut, després que s'hagin detectat una plaga de ratolins a l'establiment. El cronut -un pastís nascut d'una fusió entre el croissant francès i el 'doughnut' nord-americà- va catapultar Ansel a la fama l'any passat, convertint la seva botiga del SoHo en un dels destins més de moda de Nova York.

Però la pastisseria que va captar l'atenció de mitjans de comunicació d'arreu del món -i que va fer que el cronut fos copiat per pastisseries d'arreu, tal i com va passar en el seu dia amb el 'doughnut', copiat per empreses que van adaptar el nom anglès a altres idiomes i el van registrar, prohibint-ne la utilització als diaris- té avui la persiana tancada. L'espai ha hagut de tancar les seves portes per ordre de les autoritats sanitàries, que s'han presentat al local després que un client els remetés un vídeo en què es podia veure un ratolí. En el breu clip s'aprecia com un petit rosegador corre per terra mentre un empleat s'ocupa dels aliments.

Allà on el vídeo només mostrava un ratolí, en la realitat eren molts més. Segons el Departament de Sanitat, l'establiment pateix una "plaga severa de ratolins" que requereix d'una intervenció professional per ser eliminada. La intenció de la pastisseria és reobrir dilluns després d'una desinfestació i després reparar el sòl pel que podrien haver entrat els ratolins, segons ha indicat als mitjans locals. En la seva última inspecció, la botiga havia obtingut la qualificació "A", la màxima nota que atorga el Departament de Sanitat municipal.

L'establiment del francès Dominique Ansel és ara per ara una de les pastisseries més conegudes de Nova York i ven els seus cronuts -que té registrats com a creació pròpia tot i que se'n poden comprar arreu del món, Catalunya inclosa- a 5 dòlars la peça.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF