Publicitat
Publicitat

El fons de rescat europeu desemborsa els primers 23.000 milions euros del tercer rescat a Grècia

L'ajut ha permès a Atenes aquest dijous retornar 3.400 milions al BCE i 7.160 milions als socis de l'eurozona

El fons permanent de rescat de l'eurozona, el Mecanisme Europeu d'Estabilitat (Mede), ha  desemborsat aquest dijous  els primers 13.000 milions d'euros que rebrà Grècia dins del seu tercer rescat i 10.000 milions més que han estat transferits a un compte a Luxemburg per recapitalitzar la banca grega.

"El desemborsament d'avui del Mede permetrà a Grècia complir les obligacions financeres urgents que té amb el Fons Monetari Internacional (FMI) i el Banc Central Europeu (BCE), així com altres necessitats pressupostàries", ha destacat el director gerent del fons, Klaus Regling, en un comunicat.

Aquest pagament ha permès a Atenes tornar 3.400 milions d'euros al BCE i 7.160 milions d'euros del préstec pont que va rebre dels seus socis de l'euro al mes de juliol, segons ha assegurat a l'agència Efe una font de l'Oficina de Gestió del Deute Públic (PDMA) de Grècia.

Aquests diners són el primer tram del tercer rescat: 26.000 milions d'euros, entre els 13.000 milions desemborsats i 10.000 milions que es destinaran a la "potencial recapitalització o liquidació" de bancs grecs. "Aquests 10.000 milions d'euros contribuiran a estabilitzar el sector bancari, que es va deteriorar bruscament després de la imposició del control de capital al juny", ha afirmat Regling.

Els altres 3.000 milions del tram seran desemborsats no més tard del 30 de novembre, un cop que Grècia completi les "accions prioritàries" que li exigeixen els socis.

En total, el rescat a Grècia s'elevarà a un total de 86.000 milions d'euros i l'aportació europea dependrà de la participació de l'FMI en el programa, que es decidirà a la tardor.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF