Publicitat
Publicitat

Els rebels pro-russos alliberen un observador militar suec

Un grup d'homes armats pren la seu de la televisió regional pública a Donetsk

Els rebels pro-russos han alliberat aquest diumenge un observador suec de l'OCDE que estava retingut des de feia tres dies, juntament amb altres set observadors europeus que encara estan en mans dels grups pro-russos. L'OCDE va enviar observadors militars internacionals a la zona per tal de tirar endavant el pla de pau pactat a Ginebra la setmana passada però un grup de rebels pro-russos en va segrestar vuit fa tres dies i els reté a la ciutat de Sloviansk.

El rebel alliberat aquest diumenge ha estat recollit per un cotxe de l'OCDE i segons un dels captors l'han alliberat per qüestions mèdiques. Els pro-russos han assegurat que no tenen intenció d'alliberar la resta d'observadors internacionals, a qui acusen de ser espies de l'OTAN.

Els rebels han mostrat el grup d'homes retinguts, aquest diumenge, als periodistes, per demostrar que es troben en bon estat de salut. Un d'ells, el coronel Axel Scheneider, ha dit als reporters que desitja "des del fons del cor" que puguin tornar als seus països "tan aviat com sigui possible".

Mentrestant, a Donetsk –on els pro-russos han proclamat una "república del poble" independent–, un grup d'homes armats han pres la seu de la televisió regional pública i han anunciat que tallaran l'emissió i començaran a emetre un canal públic rus.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF