Publicitat
Publicitat

La "crisi de la brossa" desemboca en protestes massives a Beirut

El moviment "Feu pudor" protagonitza les manifestacions més importants dels últims anys i exigeix la dimissió del govern. Un centenar de ferits en dos dies

Per segon dia consecutiu, milers de libanesos han sortit aquest diumenge al carrer per exigir la dimissió del govern en la protesta desencadenada per l'acumulació de brossa arreu del país. El col·lapse del principal abocador, a mitjans de juliol, ha fet que, només a la capital, els libanesos hagin de conviure amb 3.500 tones de brossa al carrer. La situació s'ha convertit en un conflicte polític de primera magnitud, en què els ciutadans exigeixen la fi de la corrupció i la dimissió del govern.

"El poble vol la caiguda del règim", "llibertat" i "revolució", han estat algunes de les consignes que es cridaven al carrer, mentre els manifestants intentaven retirar el filat espinós que protegia el Parlament i la seu del govern. La policia ha respost amb gasos lacrimògens i canons d'aigua. 

Segons la Creu Roja, almenys 16 persones han resultat ferides. Dissabte hi va haver almenys 83 ferits en els xocs entre els manifestants i els antiavalots. Imad Bassi, un portaveu del moviment "Feu Pudor", que ha convocat les protestes, ha assegurat que la seva lluita és "pacífica" i s'ha negat a negociar amb el govern fins que no es detingui els responsables de la repressió policial. En una roda de premsa, el primer ministre Tamam Salam, ha promès que els responsables hauran de retre comptes. L'agència estatal de notícies ha dit que els xocs han estat causats per provocadors.

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF