Misc 17/08/2013

Suïssa posa en marxa aparcaments on practicar la prostitució

La iniciativa vol millorar la seguretat de les dones

Ara
2 min
Una imatge de l'aparcament, que entrarà en funcionament el dia 26 / EFE / STEFFEN SCHMIDT

BarcelonaHi havia un temps en què la prostitució només s'exercia a bordells, més o menys regulats. Arreu d'Europa, però, bona part de la prostitució actual s'exerceix a les carreteres, una realitat que comporta un risc elevat per a les prostitutes. Amb l'objectiu de millorar la seguretat de les treballadores sexuals Suïssa, un país on la prostitució és legal, ha ideat un sistema que vol oferir un lloc de treball menys arriscat.

Es tracta d'un aparcament on els cotxes s'estacionen per tal que prostituta i client tinguin la relació sexual a l'interior del vehicle. El vehicle se situa sota un cobert de fusta, amb una paret al davant i altres de laterals per tal de garantir la intimitat de la parella. En cadascuna de les 'cabines' hi ha un cartell on es recorda la importància de practicar sexe segur. Hi ha un interruptor per a la llum i una paperera. Res més. En no quedar tancat per una de les bandes –per on accedeix i fa marxa enrere el cotxe– el garatge no és un lloc aïllat.

L'ajuntament de Zuric, on el primer d'aquests aparcaments obrirà al públic el dia 26, confia que tant clients com treballadores sexuals se sentin còmodes en el nou espai, que en teoria garanteix la intimitat de la parella i la seguretat de la prostituta. L'aparcament està senyalitzat en la carretera d'accés. El conductor haurà de passar per un control abans d'entrar i, un cop a l'aparcament, passarà per davant de les prostitutes, fins triar-ne una o més. Després conduirà fins un dels espais lliures o 'caixes sexuals', com ja han estat anomenades.

Normes

En ser un lloc oficial hi ha normes que cal respectar. Els clients no podran accedir ni a peu ni en motocicleta. També a les prostitutes se'ls imposaran normes: han de tenir una assegurança mèdica i han de pagar 4 euros per cada dia de feina. El garatge estarà obert des del capvespre fins a les 5 del matí.

L'ajuntament ha invertit prop de dos milions d'euros en el nou espai per a la prostitució. Ho ha fet després que els ciutadans donessin el vistiplau a la iniciativa, en un referèndum celebrat l'any passat.

stats