Misc 05/06/2013

Annonymous ataca la pàgina web i els comptes de correu electrònic del govern d'Erdogan

El moviment de pirates informàtics se solidaritza així amb els manifestants d'Istanbul. En un comunicat, denuncia les càrregues policials i l'ús de gasos lacrimògens

Agències
1 min
Un manifestant a la plaça Taksim d'Istanbul. AFP

AnkaraLa pàgina web dels govern de Recep Tayyip Erdogan no funciona i els correus electrònics de tot l'executiu turc s'han vist vulnerats. És la resposta del moviment Annonymous a Turquia a les dures càrregues policials i l'ús de gasos lacrimògens contra les protestes turques. Amb l'ajuda de l'Exèrcit Electrònic de Síria, els pirates informàtics turcs s'han infiltrat als correus electrònics de tots els membres del govern i n'han tret informació confidencial, i també han bloquejat la pàgina web de l'executiu d'Erdogan, que no funciona. Una font del gabinet ha confirmat l'atac a l'agència Reuters.

"La resistència del parc Gezi és un dels aixecaments més nobles de la història recent", ha dit @AnonsTurkey en un comunicat. "El poble turc, les dones, els nens, els joves i els grans, han estat oprimits durant mot temps per un règim poderós, i ara s'han despertat. La por ha canviat de costat: el poble turc ja no està espantat, ho estan els opressors. El poble turc s'ha adonat del seu potencial com a éssers lliures", afegeix el comunicat.

stats