Misc 12/06/2013

El papa Francesc admet l'existència d'un "lobi gai" al Vaticà

El pontífex ha reconegut a un mitjà catòlic xilè que dins la Cúria hi ha grups de poder homosexuals i "un corrent de corrupció"

Reuters
1 min
El papa Francesc crea un consell de vuit cardenals per revisar la Cúria

BarcelonaEl papa Francesc ha reconegut l'existència d'un "lobi gai" i d'un "corrent de corrupció" al Vaticà. Segons unes informacions aparegudes al diari catòlic xilè 'Reflexión y Liberación' que no han sigut desmentides per l'Església, el pontífex hauria fet aquestes declaracions en una trobada privada amb representants de la Confederació de Religiosos de l'Amèrica Llatina i el Carib (CLAR). El cap de l'Església catòlica hauria assegurat que a la cúria hi ha "homes sants, però també una corrent de corrupció" i grups de poder homosexual.

El portaveu de la Santa Seu, Federico Lombardi, ha assegurat per la seva banda que "es tracta d'una conversa privada" i que no tenia comentaris a fer sobre la trobada. Pocs mesos després de la resignació del papa Benet XVI, els mitjans italians van publicar informacions sobre un potent "lobi gai" al Vaticà. De fet, Ratzinger, l'actual papa emèrit, hauria deixat a Francesc un document sobre les filtracions a la premsa de casos de corrupció, mala gestió i enfrontaments interns en el si de la cúria.

stats