Unió Europea
Misc 13/06/2013

Una macro operació anti corrupció toca de ple el govern de la República Txeca

La policia ha detingut la cap de gabinet del primer ministre conservador, Petr Necas. L'oposició socialdemòcrata demana la dimissió del cap de l'executiu

Agències
1 min

PragaL'oposició socialdemòcrata ha exigit aquest dijous la dimissió del primer ministre txec, el conservador Petr Necas, després que l'oficina de la seu del Govern hagi estat registrada. Centenars de policies formen part d'una macro operació contra la corrupció en la qual ha estat detinguda la seva cap de gabinet, Jana Nagyova.

El cap de l'oposició, Bohuslav Sobotka, ha demanat eleccions anticipades i ha dit que aviat parlarà amb el president del país, Milos Zeman, amb aquest objectiu. El president, que era a Bratislava en el moment de la detenció, es reunirà aquest divendres amb el primer ministre. Des d'Eslovàquia, el primer ministre s'ha negat a dimitir, assegurant que no ha fet "res deshonest".

Durant l'operació s'han registrat oficines del govern i d'altres institucions, i, segons la premsa local, s'ha detingut un antic responsable de la intel·ligència militar i dos exdiputats de la formació conservadora del primer ministre, entre d'altres.

La policia no ha explicat encara els motius de les detencions, tot i que la premsa txeca apunta que podrien estar relacionades amb el cobrament il·legal de bons a càrrec de l'Estat.

L'executiu de coalició de Necas es troba en minoria des de finals de l'any passat i té només 99 dels 200 diputats de la cambra baixa del Parlament.

stats