Misc 12/06/2013

El govern nord-americà prepara càrrecs contra Edward Snowden

M.f.f.
1 min

Barcelona.El govern dels EUA ja prepara càrrecs contra Edward Snowden, el jove informàtic de 29 anys que va confessar diumenge en un vídeo publicat pel diari britànic The Guardian que havia filtrat els documents classificats sobre espionatge. Segons va poder saber ahir la cadena CBS, el departament de Justícia nord-americà ja està ultimant-ne els detalls i paral·lelament té una investigació criminal oberta.

Per processar Snowden serà necessària una extradició. Però l'informàtic continua desaparegut des de dilluns, quan va marxar de l'hotel de Hong Kong on es va gravar l'entrevista, de 12 minuts, en què explicava els motius de la filtració. L'organització Human Rights Watch alertava ahir que aquesta excolònia britànica de la Xina, que té certa autonomia respecte de Pequín, no és un lloc segur per al noi, ja que la CIA hi ha aconseguit extradicions en més d'una ocasió.

Snowden s'hauria mostrat interessat a exiliar-se a Islàndia, però també podria trobar refugi a Rússia. El diari rus Kommersant , citant un portaveu del Kremlin, va assegurar ahir que Moscou estudiaria el cas.

L'empresa Booz Allen Hamilton, subcontractada per l'Agència Nacional de Seguretat (NSA), va assenyalar en un comunicat que havia acomiadat el seu treballador a Hawaii durant menys de tres mesos dilluns per "violacions al codi ètic i a la política de l'empresa".

stats