Publicitat
Publicitat

Els nivells de cianur a l'aigua del port de Tianjin són 277 vegades superiors al límit acceptable

Les autoritats xineses han posat en marxa un pla d'emergència per fer front a la situació

Les autoritats xineses han advertit aquest dijous que els nivells de cianur de sodi registrats a les aigües del port de Tianjin són fins a 277 vegades superiors al límit acceptable.

Així ho ha assegurat el cap de l'Oficina de Protecció Mediambiental de la ciutat, Bao Jingling, en una roda de premsa convocada només tres dies després que es fes públic un informe oficial que afirmava que el nivell de cianur de l'aigua del port no era perjudicial per als ecosistemes marins.

El tinent d'alcalde de la ciutat, He Shushan, ha anunciat aquest dimecres a la matinada que finalment s'han identificat les 40 substàncies que integraven les 3.000 tones de components químics emmagatzemats a la terminal de contenidors. Entre aquestes tones n'hi ha 1.300 de compostos d'òxid, sobretot nitrat de potassi i nitrat d'amoni, 500 de materials inflamables com sodi de magnesi i 700 de substàncies altament tòxiques, principalment cianur de sodi. Fins aquest dimecres, només s'havien retirat 150 de les 700 tones d'aquest compost altament perjudicial per a la salut.

Per prevenir els possibles danys als ecosistemes marins, l'Administració Estatal de l'Oceà de la Xina (SOA) ha assegurat que ha iniciat un pla d'emergència i que ha enviat vaixells guardacostes al port, al mateix temps que manté els controls periòdics dels nivells de cianur. Davant aquesta situació, les plantes químiques del port seran reubicades a una zona industrial, segons ha informat l'alcalde de Tianjin, Huang Xingguo.

En les primeres declaracions fetes després de l'explosió el 12 d'agost, Xingguo ha assumit la responsabilitat dels fets i ha instat a prendre mesures contra tots els culpables sense tenir en compte el seu rang.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF