Misc 28/06/2013

Un mort a Egipte en els enfrontaments entre islamistes i opositors

Partidaris i detractors del president Mohamed Mursi escalfen el carrer abans de les manifestacions de diumenge, primer aniversari de la seva investidura

Agències
1 min
Un mort en els enfrontaments a Egipte entre els opositors i els partidaris de Mohammed Mursi

El CaireAlmenys una persona ha mort avui en els enfrontaments entre partidaris del president egipci, Mohammed Mursi, i opositors a la ciutat mediterrània d'Alexandria.

Les fonts han explicat que l'home mort era seguidor islamista que no s'ha pogut recuperar a l'hospital de les ferides durant els enfrontaments. 54 persones més han resultat ferides, entre elles dos oficials de policia i nou agents, després que els manifestants contra Mursi incendiessin la seu del Partit Llibertat i Justícia (PLJ), branca política dels Germans Musulmans, al barri Sidi Gaber d'Alexandria.

Els dos costats enfrontats s'han llençat pedres i s'han acusat de tenir franctiradors als terrats dels edificis. Segons fonts de l'hospital de campanya instal·lat a la mesquita de la zona, hi ha hagut 143 ferits, la majoria d'ells per perdigons.

Els enfrontaments també s'han produït en altres punts del país, com al delta del Nil, on els opositors han assaltat i han incendiat l'oficina del PLJ a la ciutat d'Aga, a la província de Dakahliya.

Amb la d'avui, són cinc les morts des que van començar els enfrontaments entre partidaris i detractors de Mursi, tres d'ells a Dakahliya.

Miles d'opositors s'han reunit a la plaça Tahrir d'El Caire per exigir a Mursi que renuncii al seu càrrec i convoqui eleccions anticipades, a només dos dies de les protestes convocades el diumenge, el dia del primer aniversari de la presa de possessió del mandatari.

"La vigilància és necessària per assegurar que no caurem en una guerra civil", han dit els clergues de l'Universitat Al-Azhar, una de les institucions més influents del món musulmà.

stats