Publicitat
Publicitat

Si envies missatges mentre condueixes, ho pagues: espot dels EUA contra els accidents per distraccions amb el mòbil

L'Administració de Seguretat a les Carreteres del govern nord-americà llança una campanya amb imatges dures contra l'ús del telèfon al volant. En fa una versió en anglès i una altra en castellà

"Saps que quan envies un missatge de text apartes la vista de la carretera durant 5 segons? A 65 milles per hora, 5 segons és com travessar un camp de futbol americà amb els ulls tapats". És l'advertiment escrit que acompanya una de les versions penjades a YouTube de l'espot llançat per l' Administració de Seguretat a les Carreteres dels Estats Units (NHTSA). "Cada any milers de persones moren en accidents relacionats amb les distraccions. És per això que la policia busca els conductors que envien missatges i els posa multes, per salvar-los la vida", diu el missatge que complementa una altra versió.

Es tracta d'un vídeo breu que mostra un grup d'amigues alegres que van amb cotxe. La conductora rep un missatge al mòbil i el contesta. I arriba la tragèdia. Al final, un policia apareix davant del cotxe accidentat i defensa la campanya per multar conductors que fan servir el mòbil. "Si l'hagués vist i li hagués posat una multa, li hauria salvat la vida", diu.

La campanya utilitza imatges dures de l'estil que s'han vist sovint en les campanyes de la DGT espanyola. El Servei Català de Trànsit ha defugit tradicionalment aquest tipus d'anuncis 'amb sang' i en l'època de Montserrat Tura com a consellera d'Interior aquesta posició va ser explicitada diverses vegades per la titular del departament.

L'espot s'ha fet en anglès i en espanyol. La versió en espanyol s'adreça clarament als nord-americans d'origen hispà: el policia és pèl-roig en la versió en anglès i moreno i amb la pell fosca en la versió en castellà. Les dues versions estan encadenades i quan s'acaba una salta l'altra. El missatge de fons, en tots dos casos, és: si envies missatges amb el mòbil mentre condueixes, ho pagues, bé amb una multa, bé amb la vida.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF