Publicitat
Publicitat

Negociacions pau

Abbas considera l’Holocaust com una atrocitat de la humanitat

El president de l’Autoritat Nacional Palestina (ANP), Mahmud Abbas, va emetre ahir una declaració formal en la qual qualifica l’Holocaust com “el crim més atroç que ha succeït contra la humanitat a l’era moderna” i mostra el seu condol a les víctimes. La declaració, feta pública dies després d’una reunió entre Abbas i un rabí nord-americà que promou l’entesa entre els musulmans i els jueus, és el seu primer acostament a les víctimes.

Abbas, en la seva tesi doctoral del 1983, va argumentar que els sionistes havien col·laborat amb els nazis per incrementar l’arribada de jueus als territoris que actualment són Israel. El 2011 se’n va retractar i va dir que “no negava l’Holocaust”. Ara, però, ha fet un pas més enllà i en el comunicat, distribuït per l’agència de notícies palestina Wafa, considera que l’Holocaust és “un reflex del concepte de la discriminació ètnica i el racisme, que els palestins rebutgen enèrgicament”. També fa una crida a Israel perquè aprofiti “l’actual oportunitat” per arribar a una “pau justa”, després que Tel Aviv trenqués les negociacions arran de l’acord entre Fatah i Hamàs per formar un govern de coalició.

El president israelià, Benjamin Netanyahu, li va demanar ahir via Twitter que trenqui l’acord amb Hamàs, que nega l’Holocaust jueu.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF